Módosult a költségvetés

2022.12.08. 18:30

Pályázati fejlesztésekről és a vármegye elnevezésről is szó volt a megyei közgyűlésen

Közmeg­hallgatást és testületi ülést tartott csütörtökön délután Zalaegerszegen a Zala Megyei Közgyűlés. Pályázati programok mellett a költségvetés módosítása és a vármegyére történő átnevezés is napirendre került.

ZH

Balról: Ruzsics Ferenc, Pácsonyi Imre és Bene Csaba alelnökök, dr. Pál Attila elnök és dr. Mester László főjegyző a testületi ülésen

Fotó: Fehér Márk

A közmeghallgatáson érdeklődő állampolgár nem jelent meg. A testület ezután az európai uniós és hazai pályázatokból megvalósuló fejlesztésekről kapott tájékoztatást. Szó volt a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) és a TOP Plusz keretében megvalósuló Zala Kétkeréken projektek előrehaladásáról, a TOP Plusz támogatásból elindult foglalkoztatási, gazdaságfejlesztési együttműködés célkitűzéseiről, továbbá az Interreg Szlovénia–Magyarország, Magyarország–Horvátország és Ausztria–Magyarország határon átnyúló együttműködési programokban megvalósított capCROSSplan, River­side és Women Puls projektekben való részvételről.

A tájékoztató kitért a Bethlen Gábor Alapból 2020-2021-2022 években elnyert, Kovászna Megye Tanácsával, Hargita Megye Tanácsával, valamint a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség Tanácsával közösen benyújtott összesen 4 pályázat ismertetésére is. A tájékoztatót a Kábítószerügyi Egyeztető Fórumok koordinatív tevékenységeinek és programjainak megvalósítására elnyert támogatásról szóló beszámoló zárta.

Második napirendi pontként a megyegyűlés módosította 2022. évi költségvetését, amelyet pályázati többlettámogatás, valamint pályázatból származó bevétel átvezetése indokolt. A módosítással a Zala Megyei Önkormányzat idei költségvetésének bevétel-kiadási főösszege 1.605.780 ezer forintra módosult.

A csütörtöki harmadik előterjesztés az Alaptörvény 2023. január 1-jétől hatályba lépő rendelkezésével foglalkozott: a megye elnevezés vármegyére történő módosítását ugyanis szükséges átvezetni a Zala Megyei Közgyűlés által korábban alkotott rendeleteken. A rendeletmódosításokon kívül szükségessé vált egyebek között a Zala Megyei Önkormányzati Hivatal alapító okiratának módosítása, valamint az értéktár bizottság elnevezésének megváltoztatása is – tájékoztatott a részletekről a közgyűlés elnöke.

A testület ezt követően jóváhagyta a 2023. évi belső ellenőrzési tervet és a közgyűlés jövő évi munkatervét.

Dr. Pál Attila megyegyűlési elnök végezetül karácsonyi üdvözlettel és újévi köszöntéssel zárta az ülést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában