Csapatverseny

2022.12.09. 19:30

Öt iskola mérte össze tudását a Gönczi 7próbán Lentiben

Szerdán tartották meg a Gönczi Ferenc Gimnáziumban az általános iskolák végzős diákjainak a Gönczi 7próba elnevezésű csapatversenyt.

Korosa Titanilla

Angol tudásukról adtak számot a Észbontók csapatának tagjai

Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

A vetélkedő előtt Árkovicsné Pezzetta Claudia intézményvezető tartott pályaválasztási tájékoztatót, mely során bemutatta a gimnázium eredményeit és a képzési lehetőségeket. Szeptemberben két osztályt indítanak majd az iskolában, négy évfolyamos emelt szintű idegen nyelvi, illetve általános gimnáziumi képzéssel.

Az ügyeségi feladatok teljesítik a csesztregi diákok
Fotós: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Az intézményvezető tájékoztatója után kezdődött az általános iskolák tanulóinak rendezett Gönczi 7próba csapatverseny, amelyen 5 környékbeli általános iskola 7 csapata vett részt. A 10 fős csapatok 6 állomáson oldottak meg feladatokat matematika, magyar, történelem, idegen nyelv, természettudomány és testnevelés tantárgyakhoz kapcsolódva, egy állomáson pedig a diákönkormányzat képviselői mutatták be a gimnázium diákéletét. Az ismeretkörök ez alkalommal bolygónkhoz, a Földhöz kapcsolódtak. A versenyt a Lenti Vörösmarty Mihály Általános Iskola Vörömarteam nevű csapata nyerte, második lett a Lenti Arany János Általános Iskola AranyB csapata, harmadik helyezést értek el az Észbontók, szintén a Vörösmarty-iskolából.

Az eredményhirdetésen a csapatok oklevelet és társasjátékokat kaptak a szülői szervezet jóvoltából.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában