"Többen vannak itt, mint egy Fradi-meccsen"

2022.12.31. 12:01

Mozgalmas a szilveszter délelőttje a hévízi piacon

- Többen vannak itt, mint egy Fradi-meccsen – lépett be egy férfi szilveszter reggelén a hévízi termelői piacra, s valóban sokan válogattak elsősorban az élelmiszerekből, de a kézműves termékekből is.

Szabó Judit

Czibor Imre kínálja pálinkával Békes Erikát

Fotó: Szabó Judit

Benkő Lajos, a piac vezetője a zaol.hu-nak elmondta: nemcsak vásárolni jönnek ide az emberek, hanem találkozni, beszélgetni is, és a látogatottság az elmúlt évek nehézségei ellenére folyamatosan növekszik. A háború hatását természetesen megérezték, a legjobban fizető orosz vendégek elmaradtak, de főként a jó minőségű helyi élelmiszerek miatt fennmaradt az érdeklődés a termelői piac iránt.

Szilveszter délelőttjén a húsáruknál volt talán a legnagyobb sor.

- A Magyar Élelmiszerkönyv egyáltalán nem szigorú a virsli összetételét illetően, azt írja, hogy legalább a fele legyen hús, de a kistermelők nálunk garantáltan olyan virslit kínálnak, ami teljes egészében húsból készül – mondta Benkő Lajos, hozzátéve, süteményből is sok előrendelés volt szilveszterre, azokért is jönnek a vásárlók.

Újévi malacokat is kínáltak. Fotós: Szabó Judit

A cukrászatok amúgy szintén felkészültek az óévbúcsúztatóra, rózsaszín malacok sokasága csábította a vevőket sokféle ízben.

A piacra visszatérve, Lisics Veronika karkötőket, nyakláncokat, fejpántokat kínált. Elmondta, új a piacon, két hónapja árulja saját termékeit, s változónak ítéli a forgalmat, de az ünnepek alatt kifejezetten jók voltak a tapasztalatai.

Czibor Imre fazekas széles mosollyal üdvözölte régi és új vevőit, s ottjártunkkor éppen szomszédját, Békes Erikát kínálta egy korty pálinkával.

Sok karkötőből lehetett választani. 

 - Igazából már az estére készülök, salsás társasággal megyünk a keszthelyi Bexibe – osztotta meg velünk a terveit -, de azért kijöttem árusítani, s hogy koccintsak az ismerősökkel, az árusokkal és a visszatérő vevőkkel – mondta, s nagyon elégedetten nyilatkozott az évről. Azt mondja, Hévízen idén is megvolt a fizetőképes kereslet, magyarok és külföldiek egyaránt, s mindent visznek, az egyedi bögréktől a sütőtálakon át a házszámokig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában