Fejlesztés

2022.12.08. 13:12

Megszépült a járda a Kert utcában – Lakossági igény alapján újították fel

Önkormányzati forrásból, 8 millió forint értékben 109 méter hosszúságban újították fel a Kert utca északi oldalán a járdaburkolatot. Erről a helyszínen számoltak be az újságíróknak csütörtökön délelőtt.

Mozsár Eszter

Balaicz Zoltán és Böjte Sándor Zsolt a megújult Kert utcában

Fotó: Fehér Márk / Zaol.hu

A kivitelező Vasi Aszfaltgép Kft. a meglévő, rossz állapotú járdát teljes szélességben és pályaszerkezettel együtt elbontotta, majd a kapubejárók magassági szintjének figyelembe vételével újította fel a Kert utca 11-25. számú házak közötti szakaszt. A beruházás során a töredezett, rossz állapotú kiemelt szegélyt kicserélték. Ezenkívül 25 méter hosszan kerti szegélyt építettek a zöldterületek elválasztására. A munkálatokkal a közelmúltban készültek el.

Fotós: Fehér Márk / Zaol.hu

Balaicz Zoltán polgármester arról szólt, hogy az arányos városfejlesztés során igyekeznek minden kérést figyelembe venni. Azt is elmondta, hogy várhatóan jövőre kevesebb önkormányzati forrást tudnak hasonló célokra fordítani, ám a Kovács Károly Városépítő Program további távlatokat nyit a megvalósításhoz.

Böjte Sándor Zsolt önkormányzati képviselő hozzátette, lakossági igények alapján történt a mostani beruházás, és remélhetőleg folytatódik majd a teljes szakasz megújítása.

Ahogy arról portálunkon korábban beszámoltunk, az elmúlt időszakban Zalaegerszeg több pontján is megújultak a járdák, ezekről bővebben az alábbi cikkekben olvashatnak:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában