A kereszténység örömhíre

2022.12.19. 14:00

Meggyújtották a negyedik gyertyát Zalalövőn

A kereszténység legalapvetőbb örömhíre, hogy a világmindenség az Atya, a Fiú és a Szentlélek örök szeretetéből jött létre – mondta dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök vasárnap este Zalalövőn, a Szent László király templom mellett megtartott adventi gyertyagyújtó ünnepségen.

Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

Dr. Székely János megyéspüspök gyújtotta meg az adventi koszorú negyedik gyertyáját

Forrás: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

Az északnyugat-zalai kisvárosban évek óta szokás, hogy advent vasárnapjain a templom mellett felállított betlehemhez közös gyertyagyújtó összejövetelre hívják a településen élőket. A program ötletgazdája anno Csonka Ferenc, a Kerecsen Hagyományőrző és Kulturális Egyesület elnöke volt, majd a többi civil szervezet, a plébánia, továbbá az önkormányzat és intézményei is csatlakoztak a kezdeményezéshez. Az adventi koszorú negyedik gyertyáját idén a szombathelyi egyházmegye főpásztora, dr. Székely János gyújtotta meg, aki beszédében többek közt arra hívta fel a figyelmet, hogy szeretetből lettünk, arra születünk, hogy megtanuljunk szeretni, s ajándékká tegyük életünket.  

A gyertyagyújtást követő szentmisén – amit szintén dr. Székely János pontifikált – került sor a Szent László plébánia újonnan megválasztott egyházközségi képviselőinek eskütételére. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában