Együttműködés a közgyűlésen

2022.12.19. 18:00

Fidesz-frakció: félmilliárdba kerül jövőre a közvilágítás

A politikai különbözőségek ellenére konstruktív együttműködés jellemezte az önkormányzati közgyűlés frakcióinak munkáját idén.

Arany Gábor

Ezt a megállapítást tette dr. Káldi Dávid, a Fidesz frakcióvezetője a legutóbbi közgyűlés történéseiről hétfőn tartott tájékoztatón.

A döntések sorából elsőként az említette meg, hogy négy, idejétmúlt rendeletet helyeztek hatályon kívül. Módosult a költségvetési rendelet, a főösszeg az év eleji 63,5 milliárdról 71,2 milliárd forintra nőtt. Foglalkoztak a közvilágítás díjának növekedésével, ami az idei 120 millió forinttal szemben jövőre 500 milliót meghaladó összeg lesz. Takarékossági okokból az üzemidőt rövidítik, pontosabban igazítják a fényviszonyokhoz, ez több tízmillió forinttal csökkentheti a számlát. Állami támogatással kicserélnek 2000 darab régi lámpatestet sárga fényű LED-ekre, ez 50 milliós mínuszt eredményezhet a számlán. Ezenkívül lekapcsolnak 400 lámpatestet a nem lakott területeken. Mindez összesen 100 millió forint megtakarítást hozhat.

Szilasi Gábor frakcióvezető-helyettes azt emelte ki, hogy sikerült a Magyar Posta Zrt.-vel megállapodni a kertvárosi postahivatal újranyitásáról. Ennek költségeihez a város 40 millió forinttal járul hozzá. Szólt arról is, hogy közgyűlési döntés alapján Zalaegerszeg Gazdaságfejlesztéséért díjban részesül az ADA Kft., illetve a Tornyos és Társa Kft., a Kultúra Mecénása díjat az Aegon Biztosító zalaegerszegi kirendeltsége, míg a Sport Mecénása díjat a Zala Müllex Kft. kapja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában