Felújításokra

2022.12.04. 07:10

Két sikeres pályázat Zalalövőn

Két pályázaton több mint 90 millió forintot nyert a TOP Plusz programban Zalalövő önkormányzata. Közel 42 millió forintot fordíthatnak a Rákóczi utca déli szakaszának burkolatára, az egészségügyi központ felújítására pedig 52 milliót.

Gyuricza Ferenc

Gyarmati Antal polgármester

Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Gyarmati Antal polgármester tájékoztatóján elmondta: az egészségügyi és szociális infrastruktúra fejlesztése című felhívásra benyújtott pályázatnak köszönhetően a 2. számú orvosi rendelőt, a gyermekorvosi rendelőt és a védőnői helyiségeket újítják fel, reményeik szerint jövőre. Azért csak ezeket, mert a rendelkezésre álló pénz az épület teljes körű, komplex felújítását nem teszi lehetővé, ugyanakkor bíznak abban, hogy a későbbiekben újabb pályázati forrást tudnak biztosítani a munkálatok folytatásához. 

Az 52 millió forintos összeggel Zalalövőnek a maximálisan elnyerhető támogatást sikerült megszereznie.

A másik támogatott program keretében a Rákóczi utca déli része, a Kossuth és Kölcsey utca közötti szakasza kap új burkolatot jövőre. Ezen a szakaszon nagy a forgalom, hiszen az általános iskola, a Salla Művelődési Központ és a közös önkormányzati hivatal is rajta keresztül érhető el, továbbá a menetrend szerinti autóbusz-közlekedés is érinti a szakaszt.

Gyarmati Antal emlékeztetett rá: idén tavasszal adhatták át a Rákóczi utca északi, 347 méteres felújított szakaszát, az mintegy 20 millió forintba került, s az anyagi forrást a Magyar falu program biztosította a fejlesztéshez. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában