Második adventvasárnap

2022.12.04. 18:30

Karácsonyváró ünnepséget tartottak Pusztaapátiban (galériával)

Karácsonyváró ünnepséget tartottak vasárnap a településen, ahol a második adventi gyertyát is meggyújtották.

Korosa Titanilla

Jobbra Pali Zolátn áldotta meg az adveni koszorút, balról Vigh László, Némethné Varga Anita, Laki Józsefné nyugalmazott jegyző és Pacsonyi Imre

Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Némethné Varga Anita köszöntötte a vendégeket és a falubelieket először. Elmondta, hogy az önkormányzat figyelemmel kíséri a településen élők szociális helyzetét és különféle ellátásokkal segíti őket. Az önkormányzat költségvetése lehetővé tette, hogy az energiaválság hatásainak enyhítésére pénzbeli támogatást nyújtson a helyieknek, továbbá szaloncukor és bejgli ajándékban is részesülnek. Ezután szólt a polgármester a karácsonyról és felhívta a figyelmet, hogy ügyeljünk arra, hogy a szeretet lángja ne csak néhány napig az ünnep idején égjen szívünkben, hanem a hétköznapokban is.

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos gratulált a falu vezetőnek a rendezett településhez és kérte a helyieket, hogy támogassák az önkormányzat munkáját. Az ünnep kapcsán a helyieknek azt kívánta, hogy szeretettel, békével töltsék meg településüket.

Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke úgy fogalmazott, hogy a karácsony családi, hitbéli ünnep, és van közösségi értéke is, ezt a hármat nem lehet szétválasztani, ezért örömteli, hogy a falu lakói összegyűltek erre az alkalomra, ahol jól érezhetik magukat. Továbbá arról szólt, hogy egy-egy nehezebb időszakban egy kis faluban is az egymásra való odafigyelés átsegít azokon a félelmeken, amiket a nem mindig harmonikus világ okozhat.

Végül Páli Zoltán zalalövői plébános beszélt a karácsony előtti várakozás időszakáról, majd megáldotta az adventi koszorút.

A Kerka Táncegyüttes fellépése színesítette a karácsonyváró ünnepséget, illetve ajándékozásra is sor került. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában