Több évtizedes hagyomány

2022.12.10. 19:30

Karácsonyi ünnepségre várták a falu lakosságát szombaton Nemesnépen

A helyi és a környékbeli falvakban élő gyerekek alkotta színjátszós csapat adott elő betlehemes játékot.

Korosa Titanilla

A karácsonyi rendezvényen vendégül látták a falu lakóit

Forrás: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Németh Gabriella közművelődési szakembertől megtudtuk, hogy a gyerekek maguk választották ki a nekik tetsző szerepet a betlehemes játékban, illetve olyan új szerepet is bevetettek, mely az eredetiben nem szerepelt, valamint a szöveget is alakították a szereplők ötletei szerint, így egy kicsit modernebb lett az előadott produkció.

Azt is elmondta, hogy a csoport két éve alakult, öt településről – Nemesnép, Szentgyörgyvölgy, Márokföld, Csesztreg, Velemér – 20 gyermek vesz részt a foglalkozásokon és lépnek fel rendezvényeken.

 

Nagy István polgármester a rendezvényről elmondta, hogy több évtizedes hagyomány, hogy a karácsonyi ünnepek előtt összegyűlnek, ezt igaz a koronavírus-járvány két évre megakasztotta, de idén újra találkoztak, szerették volna megszólítani a falu teljes közösségét, hogy együtt hangolódjanak az ünnepre. A betlehemes előadás után vendégül látták az érkezőket, valamint ajándékcsomaggal is készültek, minden gyermek és az idősek is kaptak gyümölcs és szaloncukor csomagot, illetve pénzbeli ajándékot.

Nagy István azt is bejelentette a rendezvényen, hogy a jelenlegi nehezebb gazdasági helyzetben igyekeznek rezsitámogatással is segíteni a helyieket. Továbbá szociális tüzelőt osztanak, összesen mintegy 40 köbmétert.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában