Tiltakozás

2022.12.01. 20:29

Gyertyagyújtás a közoktatásért

Arany Gábor

Fotó: Arany Gábor / Zalai Hírlap

A polgári engedetlenség miatt kirúgott tanárok melletti együttérzés kifejezésére gyűltek össze néhány tucatnyian csütörtökön este hat órakor a megyeszékhelyi Dísz téren. A magyar közoktatás feliratú tábla előtt gyújtott temetői mécsesekkel kívánták jelezni, mit gondolnak az iskolákban uralkodó állapotokról. A résztvevők egyike, az összejövetelre a figyelmet a világhálón is felhívó Babati Attila, az Ady iskolában 30 éve dolgozó történelem-informatika szakos tanár kérdésünkre azt mondta, a budapesti kollégáik kirúgása miatt érezték úgy, hogy reagálniuk kell, kifejezni a kiállást mellettük. Az advent időszakára tekintettel semmiképpen sem hangos demonstrációra gondoltak, de valamilyen formában jelezni szerették volna tiltakozásukat a város lakói előtt is, tette hozzá. 

A csoportosulás feloszlatására fél hét körül két rendőr érkezett, majd kiegészültek további három egyenruhással. Hét óra körül a békésen beszélgető, kezükben gyertyát, mécsest tartó emberek távoztak a Dísz térről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában