Városháza

2022.12.12. 10:30

Felhívás szünidei étkeztetésre

ZH

Az új menzai díjak szeptember 1-jétől érvényesek

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Felhívás a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, hátrányos helyzetű és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek részére a 2022/2023. tanév téli tanítási szünetének időtartamára vonatkozó szünidei gyermekétkeztetés biztosítása céljából Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény, és a személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti alapellátások és gyermekvédelmi szakellátások térítési díjáról és az igénylésükhöz felhasználható bizonyítékokról szóló 328/2011. (XII. 29.) Korm. rendelet alapján szünidei gyermekétkeztetés keretében ingyenes ebédet biztosít a szülő, törvényes képviselő kérelmére

bölcsődés,  azaz öt hónapos kortól a 18. életév betöltéséig a hátrányos helyzetű és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek részére az alábbiak szerint:

A 2022/2023. tanév téli tanítási szünetének időtartamára vonatkozó szünidei gyermekétkeztetés igénybevételének lehetősége:

a szünidei étkezést igényelhetik azon hátrányos helyzetű és rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek, akinek hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzete a jogszabályokban meghatározottak szerint fennáll.

A 2022/2023. tanév téli tanítási szünetének időtartamára vonatkozó szünidei gyermekétkeztetés biztosításának időtartama: 2022. december 22., 23., 27., 28., 29., 30.; 2023. január 02.,03.,04.,05.,06. (iskolai téli szünet 11 munkanapja)

A 2022/2023. tanév téli tanítási szünetének időtartamára vonatkozó szünidei gyermekétkeztetés igénybevételének helyszíne: Zalaegerszegi Sportiskolai Általános Iskola

8900 Zalaegerszeg, Landorhegyi u. 12.

A 2022/2023. tanév téli tanítási szünetének időtartamára vonatkozó szünidei gyermekétkeztetés igénybevételének módja: 

„Nyilatkozat a Gyvt.21/C. §-a szerinti szünidei gyermekétkeztetés igénybevételéhez” elnevezésű nyomtatvány kitöltése, aláírva az ellátást igénylő szülő, más törvényes képviselő részéről.

A nyilatkozatok személyes leadásának határideje, címe: 

2022. december 14. (szerda) 

Zalaegerszegi Család- és Gyermekjóléti Központ 8900 Zalaegerszeg, Apáczai Csere János tér 5.

A 2022/2023. tanév tanítási szüneteinek időtartamára vonatkozó szünidei gyermekétkeztetés biztosításának módja:

A szünetek időtartamára eső munkanapokon a déli meleg főétkezés helyben történő elfogyasztására nincs lehetőség. A szülő részére 11-12 óra között névre szólóan, előre bedobozolva kerül az étel kiadásra.

Mivel az ingyenes szünidei gyermekétkeztetés biztosítása közpénzből történik, határozottan kérjük, hogy ha nem kívánja a megjelölt időpontok bármelyikében az étkezést igénybe venni, úgy azt feltétlenül mondja le az ingyenesen hívható zöldszámon (06-80-210-411) az étkezést megelőző nap 08.30-ig, hogy ezzel elkerülhessük a közpénzek pazarlását!

Az étel lemondására 2023. január 02. napjáig nem lesz lehetőség!

A bölcsődés és óvodás korú gyermek esetén a szünidei gyermekétkeztetés a következő időszakra vehető igénybe: a bölcsődei ellátást nyújtó intézmény és az óvoda zárva tartásának időtartama alatti munkanapokon. (A bölcsőde és az óvoda esetleges zárva tartásáról az intézményekben kérhet felvilágosítást!)

Amennyiben rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult gyermeke/i részére a szünidei gyermekétkeztetést igénybe kívánja venni és gyermeke/i hátrányos, halmozottan hátrányos helyzete még nem került megállapításra, úgy ez irányú kérelmét Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Szociális és Igazgatási Osztályán (Zalaegerszeg, Ady u. 15.) ügyfélfogadási időben terjesztheti elő.

A beadásnál kérjük vegye figyelembe az ügyintézés időtartamát is.

Ügyfélfogadási idő: kedd, péntek: 8 – 12 óra, szerda, csütörtök: 13 – 16.30 óra között.

Diétás étrend – az intézményi gyermekétkeztetéshez hasonlóan – szakorvosi igazolással alátámasztva igényelhető!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában