A Deák Ferenc Technikum is részt vett

2022.12.08. 21:00

EduWood program középiskolásoknak

Középiskolások tettek látogatást az osztrák–magyar határtérség kiemelkedő jelentőségű bútoripari vállalatainál múlt hét csütörtökön, az Interreg EduWood szakmai tanulmányút keretében – tájékoztatta lapunkat a ZSZC Deák Ferenc Technikumának igazgatója, Rozmán Sándor.

Arany Horváth Zsuzsa

A fiatalok betekintést kaptak az IKEA soproni gyárában folyó munkába.

Fotós: Pakai Zsolt

A közös programon a HTL Mödling, a Vas Megyei Szakképzési Centrum Hefele Menyhért Szakképző Iskola, a Zalaegerszegi SZC Deák Ferenc Technikum és a Nagykanizsai SZC Zsigmondy Vilmos Technikum szaktanárai és diákjai vettek részt. A fiatalok betekintést kaptak a térség egyik legnagyobb, mintegy hatszáz főt foglalkoztató bútoripari cége, az IKEA Industry Magyarország Kft. soproni gyárában folyó munkába, ahol a munkatársak zömében tömörfa és furnérozott laptermékeket gyártanak konyhákhoz. Ezután ellátogattak a Sixay Furniture új, kópházi bemutatótermébe és üzemébe, valamint egy igazán különleges cég, a jachtokba és magánrepülőgépekbe belső tereket készítő osztrák F. List thomasbergi gyárába. A programban részt vevő fiatalok mindhárom helyszínen a legmodernebb technológiákkal, valamint termékfejlesztési és gyártási megoldásokkal ismerkedhettek meg – tette hozzá Rozmán Sándor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában