Kiváló szereplés

2022.12.03. 17:54

Aranyérmet szerzett a nagykanizsai Hevesi-iskola csapata az országos matematika verseny döntőjében

A nagykanizsai Hevesi-iskola 4/c osztályos csapata szombaton a békásmegyeri Veres-gimnáziumban megrendezett Kárpát-medencei Bolyai országos matematika csapatverseny döntőjében az első helyet szerezte meg.

Benedek Bálint

Az aranyérmes matekosok, balról: Herczeg Hanna, Papp Olivér, Tóth Botond és Lukács Zsigmond.

Forrás: ZH

Az intézmény életében kiemelkedő jelentőségű hírt Szabó Erzsébet igazgató tudatta lapunkkal, aki büszke Katona Péterné felkészítő tanár csapatára: Herczeg Hanna, Papp Olivér, Tóth Botond és Lukács Zsigmond kiváló helytállására. 

A 3-8. osztályosoknak szóló viadalt a Magyar Tudományos Akadémia mellett a Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium, az Összedolgozási Képesség Fejlesztéséért Alapítvány és a BOLYAI CSAPAT Kft. rendezte meg. A verseny megyei fordulóját írásbeli munka formájában, személyes jelenléttel mindenki a saját iskolájában írta, az országos döntőt írásbeli és szóbeli formában külön időpontban bonyolították le, most a szóbelit és a díjátadót tartották. A verseny célja: segíteni a diákokat azon képességek kifejlesztésében, hogy közösen, összedolgozva oldjanak meg problémákat. Lehetőséget szeretnének teremteni arra, hogy a gyerekek átéljék az együtt gondolkodás örömét, és a logikus gondolkodás mellett készségeiket közvetlenül is bemutathassák diáktársaik előtt, eközben pedig összemérhessék tudásukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában