Programajánló

2022.12.05. 15:30

Adventi vásárt tartottak Pákán

Az elmúlt hétvégén újra megnyílt a település központjában a hagyományos adventi vásár, ahol kézművesek termékei közül válogathattak az érdeklődők, illetve egyéb programot is tartottak.

Korosa Titanilla

Belső Lászlóné és a Mikulás is válogattak a sütemények közt

Fotó: Korosa Titanilla

Varga Ivett, a község alpolgármestere elmondta, hogy közel 10 éve, hogy először megszervezték az adventi vásárt, ami nagyon jól sikerült, műsor is kapcsolódott hozzá, a szabadtéri színpadon egész nap szólt a karácsonyi zene és a Mikulás is megérkezett a vásárba a krampuszokkal, hogy szaloncukorral ajándékozza meg a gyerekeket. A program az évek során hagyománnyá vált, így idén is megérkeztek a kézművesek termelők. Az iskolások által készített ajándéktárgyakat jótékonysági céllal árusították, illetve a Vöröskereszt helyi alapszervezete süteményvásárt hirdetett. A befolyt összeget a helyi intézmények támogatására, közösségi rendezvények szervezésére és véradások lebonyolítására fordítják. Az adventi vásár délutánján pedig a sportházban kézműves foglalkozást szerveztek a gyerekeknek.

Cselenkó Vera és Bajsz-Berta Anita a Vöröskereszt süteményes standjánál
Fotós: Korosa Titanilla

Az adventi időszakra ünnepi díszbe öltözött a falu, a dekoráció karácsonyig még bővül is, emellett minden vasárnap meggyújtják az adventi gyertyát a szentmise előtt. Tartanak Mikulás -és Jézuska-váró programot a templomban, utóbbit december 24-én, illetve idén először lakossági kezdeményezésre elindult az adventi ablakkalendárium.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában