A helyi értékekkel is ismerkedtek

2022.12.01. 16:00

A kiskanizsai iskola honismereti szakkörének diákjai látogattak a zsinagógába

A kiskanizsai iskola 7. osztályos diákjai, Zsoldosné Major Ilona magyar-történelem szakos tanárának vezetésével látogatták meg a Nagykanizsai Zsinagógát, ahol Lévai Péterné, a Nagykanizsai Zsidó Hitközség alelnöke beszélt a zsidóság történetéről.

Benedek Bálint

A kiskanizsai iskola hetedik osztályos tanulói látogatták meg a zsinagógát

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

A látogatást a iskola honismereti szakkörét is vezető pedagógus kezdeményezte, azért, hogy a gyerekek a világtörténelem eseményei mellett a helyi értékekkel is megismerkedhessenek. A tanárnőt szerint a kanizsai templomokat hellyel-közzel ismerték, ám azt egyáltalán nem tudták, hogy az 1821-ben, klasszicista stílusban épült zsinagóga egyáltalán létezik. Felelevenítette a templom történetét, s érdekességeket osztott meg a tanulókkal, akik szerették volna testközelből meglátogatni a zsinagógát.

– Rendkívül fontos, hogy a mai generáció pontos és hiteles képet kapjon a zsidóságról, a kanizsai emberek mindennapjairól – mondta Lévai Péterné. – Ezért történetekkel átszőtt rendhagyó történelemórát tartottam a múltról, a jelenről és a tradíciók őrzésének fontosságáról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában