A Zalatriatlon hagyományos évbúcsúztató

2022.12.31. 18:30

A 28. szilveszteri hegyimaratonon is remek volt a hangulat

Több, mint 400 résztvevővel zajlott le szombaton a 28. Egerszegi Decathlon Mountain Man Marathon futóverseny. A Zalatriatlon hagyományos évbúcsúztató viadala két covidos év után szabadult meg a korlátozásoktól.

Varga Andor

Fotó: Fehér Márk

Az időjárásra sem lehetett panasza senkinek: a szokott helyen, a Deák-szakközépiskolánál már a reggeli rajtok idején sem látszott dér az aszfalton, később pedig verőfényes napsütés, valamint kora tavaszias idő kísérte a futókat.

– Szeretem a meleget, de ha nem ennyire szép az idő, akkor is nagyon jól éreztem volna magam a versenyen – mondta Nagy Júlia (Sashegyi Gepárdok), aki a nőknél a 24,2 kilométeres táv legjobbjának bizonyult 1:44:51 órás idővel. – Tavaly is megnyertem a versenyt, de nem kizárólag emiatt tartozik a kedvenceim közé. Nagyon jó a hangulat, a rendezés, a frissítő pontokon jól esik a bíztatás. És a pohár is nagyon tetszik, amit az idén kaptunk először. Idén sikerült bekerülnöm egy kisebb bolyba, ez is sokat segített.

A férfi „majdnem maratont" (40,9 km) klubtársa, Szabó Gábor nyerte meg. Tavaly második volt ugyanitt és akkori idején (3:03:32) sokat javított (2:49:32), s ezzel mostantól minden idők negyedik legjobb egerszegi hegyimaraton eredménye az övé.

– Nekem talán azért tetszik annyira ez a viadal, mert a domborzat erősen hasonlít az otthonira, pont olyan ez a maraton, mint amit a klubban a heti két nagy edzésen lefutunk – mondta a férfi győztes. – Sokkal jobb edzettségi állapotban indultam most, mint egy éve, nem vitás, hogy ennek köszönhető az elsőség.

A női maratonon 2021-es győzelmét megismétlő Nyikos Viktória (Vasas) 4 perccel elmaradt akkori (a viadal örökrangsorában 2. legjobb) idejétől, de nem volt elégedetlen:

– Sérülések miatt nem tudtam eleget edzeni, ehhez képest nagyon jól éreztem magam és sokkal jobb időt futottam (3:17:48), mint amit vártam magamtól. Nekem nagyon fekszik ez a verseny, az aszfaltos emelkedők az én igazi világom, ilyenből pedig itt, a város körül van rengeteg.

A maratonon a legjobb zalai eredményt a férfiaknál 4. Jakabfy Zoltán (Zalatriatlon, 3:12:32), de kiemelhető Szittár Rudolf és Lőrincz Endre is, ők mindketten 25. alkalommal értek célba a versenyen. A nőknél 24,2 km-en a 2. Eszéné Horváth Edina (2:15:57) és a 4. Trajbár Judit (2:23:02), a férfiaknál pedig a 3. Korpics Attila (1:45:00) volt a legjobb hazai pályán. A férfiaknál 10,1 km-en Preisinger Mátyás (Zalatriatol, 38:43 perc) 2. lett. A 3,5 km győztesei, nők: Völler Mia (15:39). Férfiak: Németh Balázs Ákos (15:16).
A verseny főszervezője, Kocsit Tamás pedig megerősítette: a jól sikerült 2022-es viadal után 2023 végén jön a folytatás. 

A verseny részletes eredményei ITT és ITT érhetőek el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában