Tanév

2022.11.05. 10:00

Egész évre kínál programokat, élményeket a zene- és művészeti iskola

A Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés AMI kitárta kapuit a művészetek iránt érdeklődő gyermekek számára és megannyi élményt kínálnak egész évre.

Benedek Bálint

"Oh, azok a nyolcvanas évek!" koncert a Honvéd Kaszinóban

Fotó: Szakony Attila

Baráth Adrien, az iskola intézményvezetője elmondta: nagy terveik vannak erre a tanévre. Számos programjukat szeretnék ismét kivinni az iskola falain kívülre, ezzel is közelebb hozva a művészetoktatást, a művészetek szépségét az érdeklődők számára. Első rendezvényük a zene világnapjához kötődött, a Zenél a város program nagy sikert aratott. Városszerte, különféle intézményekben bemutatkoztak az iskola diákjaival, tanáraival és együtteseivel. Ebben a hónapban alapítványi koncertet tervez a zeneiskola, hiszen az iskolát támogató Kanizsai Zeneiskoláért Alapítvány az idén ünnepli fennállásának 30. születésnapját. Az ünnepi műsort a HSMK-ban tartják november 26-án (szombat) 16 órától. A zene- és táncművészeti ágak bemutatkozását mindig nagy érdeklődés kíséri.

- A tanév egyik fő célkitűzése a tehetséggondozás, a gyermeki kreativitás fejlesztése, támogatása – fogalmazott az intézményvezető. – Már negyedszer szeretné megszervezni az iskola országos online versenyét Kis zeneszerző címmel. A programot évről évre nagyobb érdeklődés övezi, hiszen ilyen jellegű verseny nincs több az országban. Egyben szakmai kapcsolatok kiépítésére is lehetőséget nyújt a verseny. A második félév tervei között szerepel egy négykezes találkozó megrendezése. A képzőművészeti tagozat a feladatellátási helyeken szeretne bemutatkozni, valamint egy online kiállítással készül. Utóbbi tárlat szépségét a művészeti ágak közötti összefonódás nyújtja, hiszen a képzőművészeti alkotások bemutatása alatt egy-egy zenetanár kolléga improvizatív muzsikája, aláfestő zenéje segíti az alkotásokban való elmélyülést.

Baráth Adrien hozzátette: nagy öröm számukra, hogy a klasszikus balett oktatás is folytatódik. Mivel az országban nem sok helyen van balettképzés, Nagykanizsa különösen büszke arra, hogy a fiatal tehetségek számára lehetőség kínálkozik ennek a művészeti ágnak az oktatására. Gara Lídia balettmester nyáron költözött a városba, és nagy lelkesedéssel, tervekkel kezdte meg a munkáját. Remélik, szakmai tudását minél több kisgyermeknek átadhatja. Nagykanizsa mindig színes, gazdag kulturális élet színtere volt, melynek méltó folytatásában szeretne a művészeti iskola továbbra is tevékenyen részt venni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában