Támogatás, segítség

2022.11.10. 20:00

Városi elismeréseket adtak át a szociális munka napja alkalmából Zalaegerszegen (képgalériával)

A városi fenntartásban működő szociális intézmények dolgozóinak hagyományosan a szociális munka napján köszöni meg az önkormányzat a gyermek- és idősgondozásban végzett áldozatos tevékenységet. November 12-ét 2016-ban nyilvánította a szociális munka napjává az Országgyűlés. Magyarországon az emberek közel egyharmada küszködik olyan problémával, ami valamilyen szociális kezelést, gondozást igényel.

Arany Horváth Zsuzsa

Elismerést vehetett át Rakosné Németh Szilvia, Nagyné Mazur Melinda, Pénzes Istvánné. Mögöttük Vigh László és Balaicz Zoltán

Fotó: Umberto Pezzetta / Zalai Hírlap

A Szociális Munkások Nemzetközi Szövetsége 1997-ben jelölte ki november 12-ét arra, hogy ezen a napon világszerte, minden évben tisztelegjenek azok előtt, akik segítik, támogatják, felkarolják az elesetteket, a szegényeket és a betegeket.

Zalaegerszegen kétszáz fő dolgozik a szociális intézményekben, fokozott szociális érzékenységgel végzik munkájukat, noha naponta kell megküzdeniük kihívásokkal, emberi nehézségekkel. Az egyik legnehezebb munka az övék, amiért hálával, köszönettel tartozik a város közössége, mondta csütörtökön délután a megyeszékhelyi Tóka vendéglőben Balaicz Zoltán polgármester, aki egyben büszkeségének is hangot adott, hiszen magas szintű hivatástudattal párosuló szakértelemmel felvértezett kollektívával tud együttműködni a városi önkormányzat, amikor segítségre, ellátásra szoruló embertársainkról gondoskodik. Amíg mások pihennek, kikapcsolódnak, a szociális szférában dolgozók akkor is helytállnak a gyerekotthonban, az időseket gondozó házakban, tette hozzá a város vezetője. 

Ezen a munkaterületen soha nincs szünet, tette hozzá az elhangzottakhoz Vigh László országgyűlési képviselő, ezért tisztelet és elismerés illeti a szociális intézményekben dolgozókat.

A szociális munka zalaegerszegi ünnepségén ismét átadták a legjobbak munkájának elismerését jelképező jutalmakat. Ebben az évben, amellett, hogy a megvendégeléssel mindenkinek köszönetet mond a város, hárman kaptak külön kitüntetést. A Zalaegerszegi Család- és Gyermekjóléti Központ esetmenedzsere, Rakosné Németh Szilvia 10 éve dolgozik ebben a munkakörben, ahol a gyerekek és a családok érdekeit szakmai éleslátással képviseli, fogalmazott a róla szóló méltatás. A Zalaegerszegi Gondozási Központ Idősek Gondozóházának dolgozója, Pénzes Istvánné Ibolya is elismeréssel gazdagodott. Ő 12 éve teszi a dolgát lelkiismeretesen, kötelező feladatain túl is részt vesz a gondozási munkában, értékes tagja a kollektívának, amely mindenben számíthat rá. Ugyanennek az intézménynek a szociális gondozója, ápolója Nagyné Mazur Melinda, aki 9 éve kötelezte el magát a szociális munka iránt. A kiemelkedő teljesítményt nyújtó szakemberek - egyben mindhárman többgyermekes édesanyák - tárgyjutalomban részesültek a 2022-es szociális munka napján.     

A rendezvény ünnepi hangulatát emelte az a két zenés blokk, melyben Berkes Dániel zenetanár növendékei (Horváth Szidónia, Miklós Vivien, Szakonyi Franciska, Sárközi Roland) énekeltek az alkalomhoz illő slágereket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában