Szakmai nap

2022.11.30. 16:02

Ünnepvárás mesékkel a kanizsai Halis-könyvtárban (videó)

"MesÉljük át az ünnepet!" címmel szerdán Bajzáth Mária mesepedagógus és dr. Józsa Éva nyugalmazott egyetemi docens, bábjátékos részvételével szakmai napot szervezett a Nagykanizsai Központi Óvoda a Halis-könyvtárba.

Benedek Bálint

A szervezők és az előadók, balról: Lenkovits Szilvia, a Nagykanizsai Központi Óvoda intézményvezető-helyettese, dr. Józsa Éva nyugalmazott egyetemi docens, bábjátékos, Bajzáth Mária mesepedagógus, író és Geröly Krisztina, a Nagykanizsai Központi Óvoda intézményvezető helyettese.

Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Az eseményen Geröly Krisztina, a központi óvoda intézményvezető-helyettese köszöntötte a kanizsai óvodapedagógusokat és a Cserháti-technikum tanulóit. Elmondta: a nevelés nélküli munkanapon az előadók az adventi ünnepkörrel kapcsolatos témákon keresztül a mese fontosságára hívták fel a kollégák figyelmét.

A bevezetőt követően dr. Józsa Éva az adventi bábjátékok fontosságáról beszélt, valamint az ünnepekhez kötődő népi hagyományokat elevenítette fel. Szerinte ezek az alapok, talán a legfontosabbak, melyeket a gyerekeknek ismerniük kell. Szükségük van kapaszkodókra, az értékekre, amelyek együtt tartják ezeket a közösségeket és ezt a legkisebb korban át kell számukra adni.

– Próbálunk ahhoz a csodához közelíteni, amit próbálunk megteremteni az intézményes nevelésben éppúgy mint a családi foglalkozásokban az elkövetkezendő 24 napban - fogalmazott Bajzáth Mária mesepedagógus, író. - A meséken, mondókákon, népi játékokon és dalokon keresztül végigjártuk az ünnepváró napokat. Ehhez segítségül hívtuk az egyik a közelmúltban megjelent Kerek élet fája című mesegyűjteményemet is, mely szerencsére minden kanizsai tagóvodában megtalálható és állandó használatban van.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában