A pályaválasztás nem játék

2022.11.02. 06:50

Pályaorientációs nap a zalaszentgróti Deák Ferenc Általános Iskola és Gimnáziumban

Tematikus pályaorientációs napot tartottak a Zalaszentgróti Deák Ferenc Általános Iskola és Gimnáziumban október 28-án, pénteken. A programot a Zalai Hazatérők Egyesülete és a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Zalaszentgróti Térségi elnöke, Fatér Balázs István szervezte, tájékoztatta lapunkat az intézmény vezetése.

Mozsár Eszter

A diákok a traktort is megtekintették

Forrás: Zalaszentgróti Deák Ferenc Általános Iskola és Gimnázium

Az iskola tanulói 11 állomáson ismerkedtek az egészségügy, az építőipar, a mezőgazdaság és erdészet, az élelmiszeripar, az elektronika, a gépipar, a vendéglátás és az idegenforgalom szakmai ágazataival. Ez a tájékoztató és szakmai segítő rendezvény elsősorban a végzős középiskolásoknak, a középiskola- és pályaválasztás előtt álló általános iskola 7-8. osztályába járó tanulók számára nyújtott hasznos információkat a munkaerő-piaci igényekhez igazodó pályaválasztási döntés meghozatalához.

A tanulók több szakmával tesközelből ismerkedtek
Forrás: Zalaszentgróti Deák Ferenc Általános Iskola és Gimnázium

Az alsóbb évfolyamos diákoknak nagy élményt jelentett, hogy interaktív módon ismerkedhettek meg az egyes szakmákkal, beülhettek BRDM-2 harci járműbe, a Komatsuba és a John Deere márkájú traktorba. A nyomdalátogatás során nemcsak a nyomdászattal, hanem a számítógépes grafikai tervezés folyamatával is találkozhattak. A rendezvény lebonyolításában aktívan részt vettek a helyi és környékbeli vállalkozások is. A diákoknak különösen tetszett, hogy az „Élő könyvtárban” személyesen beszélgethettek a helyi vállalkozókkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában