Temető

2022.11.02. 10:00

Mindenszentek Zala megyében (videó, galéria)

November 1-je mindenszentek ünnepe, november 2-a pedig a halottak napja a keresztény világban.

Zaol

Illusztráció

Fotó: Fehér Márk

November 1-jén, emlékezünk meg halottjainkról. Ilyenkor aki teheti kilátogat a temetőbe elhunyt szeretteihez, gyertyát, mécsest gyújt, de szobrokat, sírdíszeket és virágokat is szoktak kihelyezni a sírokra. Zala megyében is zsúfolásig voltak a temetők az elmúlt néhány napban. Az utakon rengeteg autó, a sírkertek közelében pedig "vadászni" kellett a parkolóhelyeket. A forgalom lebonyolítása és a bűncselekmények megelőzése érdekében rendőrök és a polgárőrök is aktívan kivették a részüket a hosszúhétvégén. 

A temetőbe bejutva a legtöbb ember megpróbált minél hatékonyabban végig menni a sírokon és elhunyt hozzátartozóinál elhelyezni egy-egy mécsest, de aki a nagy rohanásban egy pillanatra megált és körbenézett, a világító mécsesek és díszek lenyűgöző látványt nyújtottak. 

Fotós kollégáink is kilátogattak a temetőkbe és készítettek néhány csodálatos fotót, videót melyeket most önök is megtekinthetnek:

Nagykanizsai temető
Fotós: Szakony Attila
Nagykanizsai temető
Fotós: Szakony Attila
Nagykanizsai temető
Fotós: Szakony Attila

 

Nagykanizsai temetőS
Fotós: Szakony Attila

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában