Megtartották az utcaképet is

2022.11.29. 16:30

Megújult a Püspöki Grácián utca Zalaegerszegen (videó)

A Vizslaparkra nyíló Püspöki Grácián utca burkolat felújítása a Kovács Károly Városépítő Program keretében valósult meg. A megyeszékhelyi helyszínen kedden délelőtt mutatta be a beruházást a sajtónak Balaicz Zoltán polgármester, valamint a településrész önkormányzati képviselője, Bali Zoltán alpolgármester.

Arany Horváth Zsuzsa

Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A Püspöki Grácián utcában a korábban lezajlott közműhálózati csere utáni, a laza talajszerkezet miatt szükséges átmeneti várakozási idő után végezték el az útburkolat és a járdák felújítási munkálatait mintegy 165 méter hosszúságban. Az érintett szakaszon az előző években az önkormányzat saját forrásból végezte el az ivóvízvezeték és szennyvízcsatorna rekonstrukciós munkáit, mondta az átadáson Balaicz Zoltán, hozzátéve, az állami finanszírozású útfejlesztéssel együtt körülbelül 112 millió forintba került a beruházás. (Az útfelújítás ebből 80 millió forintba került.) A csapadékvizek elvezetése érdekében a meglévő kétoldali elvezető 282 méter hosszúságban épült újjá, 13 darab új víznyelő aknát helyeztek el, a lakóingatlanok 24 ereszkifolyóját bekötötték a csapadékelvezető rendszerbe, helyenként a járdaburkolatban segéd gerincvezeték építésével, számolt be a műszaki tartalomról Bali Zoltán. Az utcakép megtartására a zöldsávokba 19 "magnólia" fát ültettek, ami a környék utcáiban tervezett további növénytelepítéssel együtt egységes képet mutat majd. A kivitelezési munkálatokat a Szabadics Zrt. és a Horváth - Ép Kft. Konzorcium végezte. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában