Nagy szükség volt már rá

2022.11.28. 18:30

Megújult a bödei úthálózat egy része

A Vidékfejlesztési Program, a Magyar falu program és a Belügyminisztérium pályázatai révén több, rossz állapotban lévő, önkormányzati belterületi és zártkerti út újult meg az elmúlt hónapokban a 280 lakost számláló, észak-zalai településen.

Arany Horváth Zsuzsa

Vigh László, valamint Barabás Erzsébet Dobronak, Ragánné Gyalog Erika Németfalu, Bécs Tiborné Kustánszeg, Bogárné Pusztai Magdolna Hottó és Ujj Tibor Böde polgármestere a Béke utca felújított szakaszán

Fotós: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A felújításokról hétfőn délelőtt sajtótájékoztatón számolt be Ujj Tibor polgármester és Vigh László országgyűlési képviselő, a faluházban tartott rendezvényre a környező községek polgármesterei is hivatalosak voltak.

Ujj Tibor polgármester úgy fogalmazott, hogy negyven év alatt nem foglalkoztak annyit a falu útjainak a megújításával, mint az elmúlt két évben. Pedig a zsáktelepülés környezete 80 százalékban erdősült, a fakitermelés és a szállítás igénybe veszi a község útjait, s az esőzések sem kímélik, sokszor kerül iszap és sárfelhordás az aszfaltra. A három pályázati forrás segítségével összesen 88,5 millió forintot fordíthattak a közlekedés komfortosítására, így több mint 5000 négyzetméternyi utat sikerült felújítani. (A szükséges önrész körülbelül 4 millió forintot tett ki.) A temetőhöz vezető, a Kávás felé vivő átkötő, a Béke és a Petőfi utca egy-egy útszakasza kapott új burkolatot, utóbbihoz vis maior támogatást is igénybe kellett venni. A szőlőhegyen 1 kilométernyi út aszfaltozása is megtörtént. Ujj Tibor köszönetet mondott az útépítő cégeknek, akik nem emelték az áraikat, noha a költségeik időközben növekedtek. A polgármester ezzel összefüggésben jelezte, az közvilágítás ára drasztikusan emelkedett, az éjszakai világítást korlátozni kényszerülnek. 

Vigh László elismeréssel szólt a falvakat vezető polgármesterek munkájáról, hiszen az átgondolt fejlesztések jelentik a lakosságmegtartó erőt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában