Magyar falu program

2022.11.03. 15:03

Megújul a nagykapornaki Makovecz Imre iskola

Kilenc település diákjait fogadja a Makovecz Imre általános iskola, amelynek felújítása közel 50 millió forintos pályázati támogatásból valósul meg. A részletekről csütörtökön a helyszínen tartottak tájékoztatót. A kapuit 1971. november 7-én megnyitott iskola tavaly, az ötvenéves jubileum évében vette fel az organikus építészet mestere, Makovecz Imre nevét.

Arany Gábor

Horváth Csaba, a Diamant-Invest ügyvezetője, Kajári Attila, Nagy Bálint, Sifter Péter, Molnár Katalin, a tankerület gazdasági igazgatója

Fotó: Arany Gábor

Az épület homlokzati szigetelésére a Zalaegerszegi Tankerületi Központ a Magyar falu programból nyert el 49,7 millió forintos támogatást. Mint Kajári Attila tankerületi igazgató hangsúlyozta, az energiaválság közepette különösen felértékelődött a 123 diákot fogadó, 17 dolgozót foglalkoztató intézmény korszerűsítése. Az időjárás is kedvező a munkálatokhoz, amelyek a Diamant-Invest Kft. kivitelezésében várhatóan a hónap végére be is fejeződnek.

Az országot, gazdaságát erősíteni akkor lehet, ha a fejlesztések a vidékre is kiterjednek. Ezt Nagy Bálint beruházási államtitkár, országgyűlési képviselő fogalmazta meg. Ebben az uniós támogatások mellett fontos szerepet töltenek be az olyan pályázati lehetőségek, mint amit a Magyar falu program nyújt, tette hozzá. Egyik szelete az ötezer lakosnál kisebb települések iskolaépületeinek korszerűsítését szolgálja. A vidék megtartó erejét legjobban azok a beruházások támogatják, amelyek a családok életkörülményeit javítják, a nevelési, oktatási intézményeket segítik. El kell érni, hogy a legkisebb településen is a kor követelményeinek megfelelő oktatásban részesülhessenek a gyerekek, mondta Nagy Bálint.

Immár az iskolában folyó munka színvonalához illő, vonzó külsőt kap az intézmény, fogalmazott Sifter Péter, Nagykapornak polgármestere, aki hozzátette, ez azért is fontos, mert az emberi kapcsolatokban meghatározó szerepe van az itt eltöltött éveknek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában