Hagyományőrzés

2022.11.15. 15:30

Libás napok a nagykanizsai Hétszínvirág Tagóvodában

A hagyományok tiszteletére és a múlt értékeinek átörökítésére kiemelt figyelmet fordítanak a Hétszínvirág Tagóvodában. Ezért a napokban Márton-napi libás játékok, énekek, mondókák színesítették a gyermekek hétköznapjait.

Benedek Bálint

A töklámpások fényénél a tűz körül táncoltak a gyerekek a szüleikkel együtt

Forrás: ZH

A gyermekek életkori sajátosságaiknak megfelelően megismerkedtek Szent Márton legendájának történetével, a jeles naphoz kötődő szokásokkal, hagyományokkal, időjóslásokkal. Ügyes kezek szorgos munkájával készültek a libás alkotások, hangulatos családi kézművesnap keretében pedig az üveglámpások.

Gáspárné Hans Katalin tagóvoda-vezető elmondta: Szent Márton történetéből fontosnak tartották kiemelni a segítségnyújtást, a jószívűséget, a másik ember iránt érzett empátiát. Céljuk olyan gyermekek nevelése, akik nyitottak, elfogadóak, szeretettel, figyelemmel fordulnak társaik felé, észreveszik, ha valakinek segítségre van szüksége. Ezért szerveztek nemrégiben jótékonysági gyűjtést a Családok Átmeneti Otthona lakói számára.

A programsor zárásaként a szülők gyermekeikkel a tábortűz körül táncoltak, majd mécsesekkel a kezünkben az udvaron szétszéledt „kislibákat” keresték meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában