A szociális munka napja alkalmából

2022.11.11. 18:31

Kitüntetéseket adtak át a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság zalai munkatársainak (videó, képgaléria)

A szociális munka napja alkalmából rendezett ünnepségen pénteken elismeréseket nyújtottak át a megyeházán a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala megyei kirendeltségének kötelékében működő ellátó intézményekben (gyerekotthon, lakásotthon, bentlakásos otthon, támogatott ellátás) dolgozó legkiválóbb munkatársak számára.

Arany Horváth Zsuzsa

Szabó Ferencné, Hegedűs Csaba, Smuczer Lívia, Kocsis Gyöngyi, Varga Tünde Tímea, dr. Nagy Erzsébet, Tóthné Födő Gyöngyi, mögöttük Pácsonyi Imre, Vigh László, Zimborás Béla és Gróf Krisztián

Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hílrap

A rendezvényen a zalai kirendeltség igazgatója, Zimborás Béla méltatta a gyermekekről, idősekről, sérültekről gondoskodó munkatársai áldozatos munkáját, a szűkebb-tágabb közösség, a hozzátartozók nevében köszönve meg a megértő empátiát, a türelmet, a lelki odafordulást, a szakértelmet, amit a legnehezebb helyzetben lévők kapnak a szociális szféra ezen területein dolgozóktól. Érzelmes perceket hozott, amikor gondozottak leveleiből, illetve a dolgozók, ápolók gyerekeinek üzeneteiből olvasott fel: "Én is a segítő szakmában akarok majd dolgozni", "Anya, kölcsönadlak a bácsiknak, néniknek, de majd siess haza", "Egy élet nem elég, hogy visszaadjam, amit kaptam". Megindító volt hallgatni a gondozottak jeleléssel kísért énekét és szavalását, benne a "Ki volt ott veled?" a legnehezebb időkben verssort. 

Vigh László országgyűlési képviselő a szélesebb társadalom köszönetét fejezte ki a családi támasz nélkül maradt embertársainkat ellátó áldozatos munkáért. 

A díjátadó ceremónián dr. Simon Attila István, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatója Főigazgatói dicséretét nyújtották át Smuczer Líviának, a Zala Megyei Gondoskodás Egyesített Szociális Intézmény koordinátori feladatokat ellátó ápolójának, Szabó Ferencnének, a Zala Megyei Gyermekvédelmi Központ nevelőjének, Hegedűs Csabának, a Zala Megyei Fagyöngy Egyesített Szociális Intézmény portás-gépkocsivezetőjének, valamint a Zalai Kutyabarátok Egyesületének. (Utóbbi díjat dr. Nagy Erzsébet és Gróf Krisztián vette át.) Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke Zala Megye Címere Emlékplakettet adományozott Varga Tünde Tímeának, a Zala Megyei Szivárvány Egyesített Szociális Intézmény Hóvirág Otthona koordinátori feladatokat ellátó ápolójának, Tóthné Födő Gyöngyi, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Zala Megyei Területi Szervezetének elnöke  Meszk Elismerő Oklevelet adományozott Kocsis Gyöngyinek, a Zala Megyei Fagyöngy Egyesített Szociális Intézmény gyógyszerelésért felelős ápolójának. A díjazottak vendéglátásban is részesültek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában