Nagy lehetőség

2022.11.10. 17:00

Jelentős támogatást kapott a foglalkoztatásra Nagykanizsa

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretén belül a város újabb 104 millió forintot nyert a foglalkoztatás támogatására - jelentette be csütörtökön a Csengery utcai irodájában Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő és dr. Sifter Rózsa főispán.

Benedek Bálint

Cseresnyés Péter és dr. Sifter Rózsa a sajtótájékoztatón

Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Cseresnyés Péter hozzátette: a foglalkoztatási paktum 2018-ban indult, akkor a projekt összköltsége 107 millió forint volt, most pedig majdnem ugyanennyi pénzből támogathatja a város a munkavállalókat és munkáltatókat. A program eredményesen zárult, s ezúttal újabb nagy lehetőség van Kanizsa kezében.

A konzorciumba akkor az önkormányzat és a Kanizsa és Környéke Nonprofit Kft. mellett a Zala Megyei Kormányhivatal foglalkoztatási osztálya lépett be. Ezért a részletekről, melyek a mostani paktum esetében is relevánsak, dr. Sifter Rózsa főispán adott részletes tájékoztatást.

- A program Nagykanizsán eredményesen működött, a bevontak száma mintegy 100 fő - fogalmazott a főispán. - A támogatás fordítható a vállalkozás által foglalkoztatott személy bértámogatására. Ezen felül létezik még vállalkozóvá válási támogatás, valamint szolgáltatási jogosultság. Utóbbi azt jelenti, hogy az álláskereső részt vehet egyéni vagy csoportos oktatáson, ahol álláskeresési technikákat sajátíthat el, de akár az önéletrajz írásához is képzést kap. Ez a program az alacsony iskolai végzettségű, 25 év alatti vagy 30 év alatti pályakezdő álláskeresőknek éppúgy szól, mint az 50 év felettieknek.

Cseresnyés Péter leszögezte: a pénz felhasználása nagyon fontos, figyelembe véve a lejárati határidőket.

- A korábbi eljárásnak megfelelően az önkormányzat részéről valószínűleg a Városfejlesztő Kft. lesz a projekt sikeres végrehajtásának egyik felelőse - folytatta. - Így nyomatékosan felhívom Czirákiné Pakulár Judit figyelmét, hogy álljon neki ezzel az üggyel foglalkozni, dolgozni, nehogy úgy járjon Nagykanizsa városa ezzel a projekttel is, mint a kormányzati döntés alapján kapott 588 millió forint fejlesztési forrás esetében. Utóbbi összeget a városvezető baloldali, liberális frakció hátráltató, a munkát akadályozó viselkedése miatt a településünk nem használhatta fel időben, így az eltelt másfél év során megnövekedett beruházási árszínvonal növekedése miatt a fejlesztési célok töredékét valósíthatja meg csak a város.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában