Magyar falu program

2022.11.19. 18:00

Játszóteret avattak Garaboncon (videó)

A Magyar falu program keretében közel 6 millió forintos támogatásból felújított játszóteret adtak át pénteken a település Diós utcájában. A 11 játékelem változatos szórakozást ígér a gyerekeknek.

Benedek Bálint

A játszótér egyben közösségi színtérré válhat, balról: Doucha Ferenc, Nagy Bálint és Takács Zoltán

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Az átadóünnepségen Takács Zoltán polgármester köszöntötte a vendégeket. Beszédében elmondta: elképzelhető, hogy a beruházás másoknak kis lépésnek tűnik, azonban községük számára új kapukat nyithat meg a további innováció és informális kapcsolataik fejlődése irányába. A Magyar falu program célja nem más, mint a hozzájuk hasonló kistelepülésen élő polgárok életminőségének javítása. A játszótér is ezt a célt szolgálja, hiszen a családok számára közösségi teret biztosít. Bíznak abban, hogy településük a jövőben is képes lesz a folyamatos megújulásra. Szeretnék, ha Garaboncot a jövőben fejlett, modern zalai faluként emlegetnék az országban.

– A vidék fejlesztését és előrelépését támogató Magyar falu programnak egyszerűségében rejlik nagyszerűsége – fogalmazott Nagy Bálint államtitkár. – Tisztán magyar forrásból olyan célokat, lehetőségeket lehet megvalósítani, melyekre az adott települések közösségeinek szüksége van. Például Garaboncon ilyen a játszótér, vagy épp az orvosi rendelő felújítása.

Doucha Ferenc, a kivitelező World 2000 Kft. tulajdonosa hozzátette: tizenegy játékelemet helyeztek ki, például trambulint és speciális hálós játékot, s két hintát felújítottak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában