Intézményi Tudományos Diákköri Konferencia

2022.11.25. 16:30

ITDK - Aktuális témák és hallgatói sikerek

Intézményi Tudományos Diákköri Konferenciát (ITDK) rendezett szerda délután a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központja. Az Innovációs és Tudásközpont földszinti előadójában tartott esemény megnyitóján dr. Palányi Ildikó, a Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg dékánja elmondta, hogy Zalaegerszegen több évtizedes múlttal rendelkezik a Tudományos Diákköri tevékenység.

ZH

A Kampusz kis hallgatói létszámának ellenére az elmúlt években számos sikert értünk el a hallgatói tudományos munka területén. Megnyitó beszédében dr. Németh István főigazgató kiemelte, hogy a hallgatók érdekes és aktuális kutatásokat hoztak a versenyre. Ezeken a területeken a következő években szükség lesz felkészült és a tudásukat jól használó szakemberekre.

Az Intézményi TDK keretében 10 hallgató számolt be kutatási eredményeiről prezentáció formájában egy szakmai zsűri előtt. A hallgatók két szekcióra, az "Ágazati gazdaságtan" és a "Bankügyek, pénzügyek, kontrolling" szekciókra osztva mutatták be kutatásaikat.

Az előadások között olyan érdekes és időszerű témák is szerepeltek, mint a négynapos munkahét lehetősége, az elektromos autók kérdésköre, az átigazolási összegek alakulása a futballban és a munkavállalók motivációja. Hallgatóink továbbá olyan témákat is kifejtettek, mint a sportfogadás, a számvitel digitalizációja, a részvénypiacokon tapasztalható nyájhatás vagy a koronavírus hatása a kisbefektetőkre.

A zsűri a beadott dolgozat és a szóbeli előadások alapján döntötte el, mely hallgatók vehetnek részt az Országos Tudományos Diákköri Konferencián.

Az eredményhirdetésen kiderült, hogy mind a 10 résztvevő hallgató jogosultságot szerzett a 2023-as OTDK Közgazdasági Szekciójában való részvételre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában