Összefogásra van szükség

2022.11.15. 20:00

Hollik István volt a vendég Nagykanizsán

Az Európai Unió szankciós politikájáról és ezzel ellentétben a magyar kormány álláspontjáról beszélt Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója kedden a HSMK-ban tartott fórumon. A rendezvényt megelőző sajtótájékoztatón Hollik István elárulta: Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő rapid városnézésre invitálta, melynek keretében az elmúlt évtized eredményeiről is beszámolt a térség parlamenti képviselője.

Pásztor András

Hollik István (balról) és Cseresnyés Péter a sajtótájékoztatón

Fotós: Szakony Attila

– Azt hiszem abban egyetérthetünk, hogy most nehéz időszakot él az ország, hiszen a szomszédunkban zajló háború és az erre adott uniós válasz, azaz a szankciós politika gazdasági nehézségeket eredményezett - kezdte Hollik István, aki kijelentette: végre az EU-nak is be kellene látnia, hogy a szankciós politika nem működik, sőt fordítva sült el, mint ahogy azt Brüsszelben gondolták, hiszen Oroszország magasabb áron adja a gázt, ráadásul a háborúnak sem vetettek véget a szankciók.
Mindezek ellenére az EU már a kilencedik szankciós csomagon gondolkodik, ám Oroszország egyértelművé tette, hogy megszünteti a gázszállítást, ha ársapkát vezet be az unió.
– Éppen ezért fontos, hogy minél többen kitöltsék a nemzeti konzultációt, hiszen ha összefog az ország lakossága és kinyilvánítja véleményét, az erős felhatalmazást ad a kormánynak az érdekképviseletre, s talán egyszer a magyarok hangját is meghallják Brüsszelben – vélekedett Hollik István, aki szerint a magyarok mindig összefogtak a nehéz időszakokban, így most is erre van szükség. 
Cseresnyés Péter is arra kérte a hallgatóságot, hogy töltsék ki a nemzeti konzultációs ívet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában