Beruházás

2022.11.30. 13:00

Felújították a járdát Zalaegerszeg ságodi városrészében

Megújult a Ságodi út 116 és 122. házszámú ingatlanok előtti, korábban beton burkolatú járda, a munkálatok befejezéséről kedden tájékoztatták a sajtót.

ZH

Balaicz Zoltán és Németh Gábor a Ságodi út megújult járdaszakaszán

Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Az út túloldalán az előző években már felújították a járdaburkolatot, jelezte a körzet önkormányzati képviselője, Németh Gábor, aki Balaicz Zoltán polgármesterrel járta be a felújított szakaszt. A páros házszámú ingatlanok előtt a beton burkolatú járda állapota az évek során nagy mértékben károsodott, botlásveszélyes szakaszok alakultak ki. A kivitelezés során az érintett hosszon a nyílt árok felől, megtámasztásként, illetve a túloldali járda mintájára, kerti szegélyt építettek be. Az új burkolat védelme érdekében a beton burkolat dilatációit kitisztították, illetve aszfalterősítő hálót építettek a résekbe. Az előkészületi munkákat követően 103 méter hosszban és átlag 1,20 méter szélességben az oldalesés biztosításával 4 cm vastagságban AC 4 minőségű sétányaszfaltot építettek be. A kivitelezés közel 2 millió forintból valósult meg, Zalaegerszeg önkormányzata tavaly kötött szerződést a munka elvégzésére a ZALA-MÜLLEX Kft-vel. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában