Önkormányzati ülés

2022.11.04. 18:00

Fatüzelésű fűtésre állnak át Zalalövőn

Vegyes tüzelésre áll át egyes intézményeiben a gázfűtés helyett a város önkormányzata, ezzel összefüggésben hozott néhány fontos döntést csütörtöki soros ülésén a képviselő-testület.

Gyuricza Ferenc

Illusztráció

Forrás: pixabay.com

Először arról határoztak, hogy támogatják az óvodafenntartó társulat azon szándékát, hogy a rendelkezésükre álló forrás felhasználásával fatüzelésű kazánt vásároljanak. A város ugyanakkor az egészségháznál is szeretne átállni a fatüzelésre, de nem önálló kazán üzembe helyezésével, hanem a szomszédos óvoda rendszerével kötnék össze ez utóbbi épületet. Ennek költségeit az önkormányzat biztosítja. A fentiekkel összhangban a képviselő-testület egy fahasító gép beszerzéséről is döntött.  

Szintén gazdálkodással összefüggő kérdés, hogy jelen pénzügyi-gazdasági helyzetben nem tudják az ivóvíz-gerincvezeték rekonstrukciójára elnyert pályázati támogatás önrészét biztosítani, így egyelőre ez a program nem valósul meg. Mint arról korábban beszámoltunk, az ötszáz milliós beruházáshoz 350 millió forintot biztosított a pályázati támogatás, míg a 150 millió forintos önerőt hitelfelvétellel szerette volna hozzárendelni a város. Ez utóbbit nem vállalták a megváltozott körülmények miatt.  

A közterületi növénytelepítési program viszont megvalósul, ennek során egynyári növények helyett 1,4 millió forint értékben évelőket és örökzöldeket ültetnek ki a parkokba, közterületekre. Döntött a testület továbbá arról, hogy a civil szervezetek számára elkülönített keret terhére ötvenezer forint átutalásával támogatja a Zala Megyei Mozgássérültek Egyesülete helyi csoportját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában