Decemberben végeznek a kivitelezéssel

2022.11.14. 17:30

Elkezdték a burkolatfelújítást a Klapka György utcában

Újabb, nagy értékű beruházás kezdődött a Kovács Károly Városépítő Program keretében a csácsi városrészben, ugyanis bruttó 225,4 millió forint értékben elkezdték a Klapka György utca repedezett és kátyús burkolatának rekonstrukcióját.

Mozsár Eszter

Fotó: Pezzetta Umberto

A tervek szerint a kivitelező Szabadics Zrt. és Horváth-Ép Kft. konzorcium december végére befejezi a munkálatokat.

Balaicz Zoltán polgármester a helyszíni sajtótájékoztatón utalt a Modern Városok Program támogatásának fontosságára, mivel a megyeszékhely évente csupán 300 millió forintot tud fordítani az infrastruktúra modernizálására, karbantartására.

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos arról szólt, hogy a mostani felújítás az Izsák Imre Általános Iskolához való eljutást is könnyíti, ahol kiváló minőségű oktatás folyik.

Az újfelújítással egyidőben az iskola előtti parkoló is megszépül. A sajtóbejáráson Balaicz Zoltán, Herkliné Ebedli Gyöngyi és Vigh László.
Fotós: Pezzetta Umberto

Herkliné Ebedli Gyöngyi településrészi önkormányzati képviselő kiemelte, a Domb és Damjanich utca közötti mintegy 486 méter hosszú szakasz teljes szélességben aszfaltszőnyeget kap, ezzel együtt a Domb és Holló utca közötti szakaszt teljesen átépítik. Az iskola előtti 49 férőhelyes, merőleges beállású parkolót is felújítják. Ezen a szakaszon a járdát 183,5 méter hosszúságban aszfaltozzák és akadálymentesítik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában