Biztonságosabb közlekedés, könnyebb megközelíthetőség

2022.11.18. 14:14

Elkészült a körforgalom és a kerékpárút a zalaegerszegi északi ipari parknál

Az északi ipari park jobb megközelíthetőségét teszi lehetővé az újonnan átadott, bruttó 377 millió forintos TOP-os beruházás, aminek keretében körforgalommá építették át a 76. számú főút Ságod és Kispáli közötti egykori csomópontját. A kivitelezést a Colas Út Zrt. végezte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. konzorciumi partnerségében.

Mozsár Eszter

Felvételünkön Oláh Gábor, a Zalaegerszegi Városfejlesztő Zrt. vezérigazgatója, Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, Balaicz Zoltán polgármester és Németh Gábor településrészi önkormányzati képviselő.

Forrás: Seres Péter

A sajtótájékoztatón elhangzott: az összességében bruttó 661 millió forintos településfejlesztési operatív program projektjének első ütemében már megtörtént a Zalaegerszeg-Kispáli összekötő út rekonstrukciója, most pedig a második ütemben elkészült a körforgalom, valamint a Kispáli felé vezető úton az egy kilométer hosszú kerékpárút. Az északi ipari park számos gazdaságfejlesztési beruházása tette indokolttá a megfelelő infrastruktúra kiépítését, ami által biztonságosabb a közlekedés. A mostani körforgalom elsősorban a Rheinmetall megközelíthetőségét teszi lehetővé, míg a másiknál a tesztpályához lehet eljutni. Naponta 5-7 ezer jármű halad át a 76-os út ezen szakaszán, ebből közel ezer a tehergépkocsi, tette hozzá Vigh László országgyűlési képviselő.

A városvezetők végül elmondták, a térségben a 2021-2027-es uniós fejlesztési ciklusban a TOP Plusz Programnak köszönhetően további fejlesztések várhatók. Emellett közel 10 milliárd forintos hazai forrásból a közeljövőben elkezdik az ipari park területének a közművesítését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában