Zalában 151 szociális területen működő egyesület és alapítvány van

2022.11.11. 19:30

Civil szervezeteket ismertek el Boncodföldén – nélkülözhetetlen munkát végeznek

A szociális munka napja alkalmából négy civil szervezetnek nyújtott át elismerést a Zala Megyei Civil Központ pénteken délelőtt Boncodföldén, a faluházban. A vendéglátó az egyik díjazott, az Autista Sérültekért Zalában Alapítvány volt. A meghívottak a szakmai beszélgetés után a védőotthont is megtekintették.

Mozsár Eszter

A díjazottak csoportképe Boncodföldén. Balról jobbra: Marketti Zsombor (Völgy Alapítvány), Jakab Károlyné (Autista Sérültekért Zalában Alapítvány), Horváth Rita, a Zala Megyei Civil Központ irodavezetője, Temesi Józsefné („Napfény” Rákbetegek és Hozzátartozók Nagykanizsai Egyesülete) és Szanatiné Könyves Györgyi (Kármelhegyi Boldogasszony Karitász Csoport)

Fotó: Mozsár Eszter / Zalai Hírlap

A megyei központ negyedik éve ismeri el azoknak a tevékenységét, akik hiánypótló módon egészítik ki a szociális intézmények feladatait. Egyedi problémákkal találkoznak, válságkezelésben vesznek részt, a családok terheit enyhítik, fogalmazott Horváth Rita. A Zala Megyei Civil Központ irodavezetője hozzátette, Magyarországon a civil szervezetek 9 százaléka szociális feladatokat lát el, Zalában 151 szociális területen működő egyesület és alapítvány van. A tavaly ugyancsak elismerésben részesült „Korán érkeztem” Közhasznú Egyesület elnöke, Bognárné Bengő Hajnalka ismertette az idei díjazottak tevékenységét.

Huszonegy éve alakult a 80 fős „Napfény” Rákbetegek és Hozzátartozók Nagykanizsai Egyesülete, akik a betegségen átesetteket karolják fel, lelki támaszt és gyakorlati tanácsokat adnak a hozzájuk fordulóknak.

A Völgy Alapítvány 1995-ben jött létre, pszichiátriai betegek nappali ellátását biztosítják, fejlesztő-felkészítő foglalkozásokat tartanak. Közösségi pszichiátriai szolgálatukat nyújtanak Nagykanizsán és környékén, Letenye és Lenti térségében.

A közel harminc esztendős keszthelyi Kármelhegyi Boldogasszony Karitász Csoportba tizenöt önkéntes jár, az elesetteket segítik elsősorban. Legutóbb a várossal karöltve a háborús menekülteknek juttattak el három teherautónyi adományt.

Idén ugyancsak díjat kapott kiemelkedően fontos tevékenységéért az 1994-ben alakult Autista Sérültekért Zalában Alapítvány, ők nemcsak a fiataloknak, hanem családjaiknak nyújtanak hathatós segítséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában