Ösztöndíj

2022.11.01. 15:00

Bursa Hungarica Zalaegerszegen – Csütörtökig lehet pályázni

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése ezennel kiírja a 2023. évi Bursa Hungarica „A” típusú Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot a 2022/2023 tanév második és a 2023/2024 tanév első félévére vonatkozóan, valamint a „B” típusú pályázatot felsőoktatási tanulmányokat 2023. évben kezdeni kívánó fiatalok számára.

ZH

Az ösztöndíj elbírálása kizárólag szociális rászorultság alapján, a pályázó tanulmányi eredményétől függetlenül történik. A pályázat elbírálása szempontjából szociálisan rászoruló az a pályázó, akinek a háztartásában az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a mindenkori öregségi nyugdíjminimum 330%-át, a 94.050 Ft-ot, rendkívüli méltánylást igénylő körülmények esetén a 96.872 Ft-ot és nem rendelkezik a Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat elbírálásának rendjéről szóló SZABÁLYZAT V. pontjában meghatározott vagyonnal. 

A pályázatokat a Bursa Hungarica Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszerben (a továbbiakban: EPER-Bursa rendszer) történő regisztrációt követően (aki még nem regisztrált), csakis az onnan letöltött pályázati lapot kinyomtatva és aláírva, a részletes pályázati kiírásban szereplő kötelező mellékletekkel ellátva a Polgármesteri Hivatal Szociális és Igazgatási Osztályára (Zalaegerszeg, Ady u. 15.) lehet benyújtani. Aki a korábbi években már regisztrált a rendszerben, a meglévő felhasználónév és jelszó birtokában léphet be a rendszerbe. Az EPER-Bursa rendszer elérési útvonala: https://bursa.emet.hu/paly/ palybelep.aspx. 

A pályázati űrlap csak valamennyi melléklettel együtt beadva érvényes, valamely melléklet hiányában a pályázat formai hibásnak minősül. 

A beadási határidő: 2022. november 3. 

Az önkormányzat a határidőn túl benyújtott vagy formailag nem megfelelő pályázatokat a bírálatból kizárja. A részletes pályázati kiírás megtalálható a város portálján http://www.zalaegerszeg.hu a Hirdetmények, Pályázatok címszó alatt, valamint a Polgármesteri Hivatal Kossuth utcai épületének (Zalaegerszeg, Kossuth u. 17–19.) földszintjén és a Szociális és Igazgatási Osztályon (Zalaegerszeg, Ady u. 15.; Tel.: +36(92)502-144). Ugyanitt az érdeklődőknek bővebb felvilágosítással szolgálnak az osztály munkatársai. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában