„Ez egy szeretetszolgálat…”

2022.11.14. 19:00

A szociális munka napját ünnepelték Keszthelyen

Keszthelyen 10 intézmény és civil szervezet több mint 120 munkatársa vett részt a szociális munka napja alkalmából rendezett ünnepségen, amelyen kiemelkedő munkásságáért 13 szakember tevékenységét ismerték el díszoklevéllel.

Péter B. Árpád

A kitüntetettek körében hátul a város képviselő-testületének jelenlévő tagjai, középen Csótár András bizottsági elnök, Vozár Péterné alpolgármester és Manninger Jenő polgármester

Fotó: Péter B. Árpád

Manninger Jenő, a város polgármestere úgy fogalmazott: Keszthely számára fontos a szociális ágazatban dolgozók áldozatos munkája, hiszen ők az itt élő rászorulókat látják el és segítik. Mint mondta: e tevékenység kiemelkedő, az önkormányzatnak pedig kötelezettsége, hogy amikor alkalom van rá: ezt elismerje és megköszönje.

Csótár András, az emberi erőforrások bizottságának elnöke kijelentette, a figyelem most azokra irányul, akik az év 365 napján támogatják és gondozzák a rászorulókat. Majd arról beszélt: az elmúlt esztendők a szociális ellátásban dolgozók számára különösen nehezek voltak, ez az ünnep pedig „felhívja a figyelmet arra a jelentőségteljes hivatásra, amelynek középpontjában a magányos, elesett, kiszolgáltatott emberek állnak”.

Csótár András leszögezte: a szociális munka olyan segítő hivatás, amely hozzájárul a társadalmi fejlődéshez, az egyének, a csoportok, a közösségek működéséhez, problémáik megoldásához, „így tulajdonképpen ez egy szeretetszolgálat”, amely a segítségre szoruló, szeretetre vágyó emberre koncentrál. Éppen ezért szociális munkásnak lenni jóval több, mint ha valaki „csak” elvégzi a napi 8 órás feladatát – emelte ki a bizottsági elnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában