Fejlesztési hitelt vesz fel Nagykanizsa

2022.11.02. 14:00

A Kanizsa Aréna csak 15 milliót kapott a 30 millió helyett

Fejlesztési hitel felvételéről, a Kanizsa Aréna támogatásáról, illetve a Platán sor és a Teleki utca víziközmű fejlesztésének elindításáról is döntöttek szerdán a nagykanizsai képviselők a soron kívüli közgyűlésen.

Pásztor András

Illszutráció

Fotó: Szakony Attila

Fejlesztési hitel felvételéről, a Kanizsa Aréna támogatásáról, illetve a Platán sor és a Teleki utca víziközmű fejlesztésének elindításáról is döntöttek szerdán a nagykanizsai képviselők a soron kívüli közgyűlésen.

A bagolai hulladéklerakó bővítéséhez szükséges források előteremtéséről zárt ülésen tárgyalt a testület. Mint kiderült: a létesítmény hamarosan megtelik, ám a bővítéshez szükséges forrásokkal nem rendelkezik az önkormányzat, ezért az Éljen VárosuNK! Egyesület (ÉVE) javaslatára több száz millió forintos fejlesztési hitelfelvétel szerepelt az előterjesztésben, melynek éves törlesztőrészletei meghaladják a 100 millió forintot. A Fidesz-frakció nem támogatta a hitelfelvételt, félve a város ismételt eladósításától, ám az ÉVE-frakció nyolc képviselője megszavazta az előterjesztést.

Ismét a közgyűlés elé került a Kanizsa Aréna 30 millió forintos támogatási kérelme, mely összeg a jövő év elejéig biztosítaná a létesítmény zavartalan működését. Ahogy korábban, úgy ezt az összeget most sem szavazta meg az ÉVE-frakció, arra hivatkozva, hogy az önkormányzatnak év végéig összesen 30 millió forint szabadon felhasználható forrása van. Ehelyett módosító indítványként 15 millió forintos támogatást javasolt az ÉVE, amit meg is szavaztak.

A Platán sor és a Teleki utca víziközmű-fejlesztésével is külön napirend keretében foglalkozott a testület. Mint arról korábban már beszámoltunk: az önkormányzat 640 millió forintos támogatást nyert a csatornahálózat cseréjére. A beruházáshoz közel 300 millió forintos önerő is szükséges. A közgyűlés felhatalmazta Balogh László polgármestert a projekt lebonyolításáról szóló szerződés aláírására. A beruházással jövő év szeptemberéig kell elkészülni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában