Magyar Falu Program

2022.10.13. 18:00

Utcákat újítottak fel Sormáson

A Béke és a Dózsa utcák szakaszai nemrégiben a Magyar Falu Program jóvoltából újultak meg. Az elkészült beruházásokat csütörtökön avatta fel Neubauer Tibor polgármester és Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő.

Benedek Bálint

Cseresnyés Péter és Neubauer Tibor a felújított Béke utcát avatták fel.

Fotós: Szakony Attila

Az ünnepélyes alkalmon a településvezető, Neubauer Tibor elmondta: a vidéki fejlesztéseket segítő Magyar falu program jóvoltából a két útszakasz felújítására összesen 27 millió forintot nyert az önkormányzat. Az utcák koruknak megfelelő, rossz állapotban voltak, a Dózsa utcában vízátfolyások is nehezítették a közlekedést, ezért külön öröm, hogy elvégezhették a munkákat. Ezen felül ugyanebből a programból még júniusban 14 millió forintból traktor, hozzá gémes szárvágó és szárzúzó berendezés került a településre. Utóbbiakat a település közterületeinek karbantartására használják, illetve a hegyi utakat és az ipari park területét is gondozzák.

Fotós: Szakony Attila

- Ebből a hosszú felsorolásból is látszik az, hogy milyen hasznos a Magyar Falu Program minden kistelepülés számára - fogalmazott Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője. - Az elmúlt három évben a térségben, ebből a forrásból több, mint 4 (!) milliárd forintot fordíthattak fejlesztésre. A nehéz, háborúval súlyosbított helyzet ellenére mindenkit megnyugtatok, hogy a program folytatódik. Bár csökkentett keretösszeggel, de a következő évben is lehet, sőt érdemes is pályázni a további megoldandó feladatokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában