Idősbarát önkormányzata díj

2022.10.13. 19:00

Ülésezett az idősügyi tanács Zalaegerszegen

Öt település jelentkezett az év zalai idősbarát önkormányzata díj elnyerésére. A benyújtott pályázatokat csütörtökön értékelte soros ülésen a megyei idősügyi tanács és fogalmazta meg ajánlását a döntéshez.

Arany Gábor

A grémium elnöke, Pácsonyi Imre érdeklődésünkre elmondta, hogy Keszthely, Letenye, Lenti, valamint Nagygörbő és Hahót önkormányzat adott be pályázatot a 2012-ben alapított díj idei elnyerésére. Mint mondta, ezzel kívánják elismerni azon önkormányzatokat, amelyek aktívan elősegítik az időskorúak életminőségének javulását, támogatják szervezeteik működését, hozzájárulnak szabadidős programjaihoz, s bevonják az időseket és szervezetiket a közélet alakításába.

Az ülés témája volt még a tanács újraválasztása, ami a világjárvány miatt szenvedett eddig késedelmet. Megkezdték az előkészítést,  és november végén, december elején hívják össze a közel másfél száz tagú választó grémiumot, amelyben képviseltetik magukat a reprezentatív idősügyi szervezetek, valamint a települések idősügyi tanácsai. Jelenleg 19 tagot számlál a megyei idősügyi tanács, de lehetőség van a bővítésre, amennyiben valamely térség ezt igényli, mondta  Pácsonyi Imre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában