A szövetség nem rendelt el tilalmat

2022.10.05. 21:00

Újabb haltelepítés a zalai horgászvizeken

Az éves halgazdálkodási tervének megfelelően az elmúlt héten újabb halasítást hajtott végre a kezelésében lévő zalai horgászvizeken a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége – tájékoztatta lapunkat Puskás Norbert ügyvezető elnök.

Gyuricza Ferenc

Elmondása szerint a Kerka holtágából kialakított kerkaszentkirályi tóba ezúttal 250 kilogramm, míg a Kerka­falva melletti Kéthatár-tóba 300 kilogramm fogható méretű ponty került. A telepítéseket követően a szövetség nem rendelt el tilalmat, hiszen fontos célkitűzésüknek tartják az élményteli horgászat biztosítását a tagság számára. 

Puskás Norbert azt is hozzátette: továbbra is országos halhiány tapasztalható a piacon, ami nemcsak megnehezíti a beszerzéseket, de komoly árfelhajtó hatása is van. Ezért azt kérik a horgásztársaktól, hogy a halak elvitele esetén még fokozottabban figyeljenek oda a méret- és mennyiségi korlátozások betartására.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában