Kényelmesebbé teszi a hétköznapokat

2022.10.21. 16:30

Új falubusz állt szolgálatba Nemespátrón

A Magyar falu program támogatásával 15 millió forintból vásárolt egy Ford Transit típusú új falubuszt az önkormányzat, melynek ünnepélyes átadóját csütörtökön tartották a településen.

Benedek Bálint

Cseresnyés Péter jelképesen átadta a busz kulcsait Győrfy Balázsnak, a háttérben a sofőrök, Szmodics László és Sipos Edit

Fotós: Szakony Attila

Az eseményen Győrfy Balázs polgármester elmondta: a korábbi falubusz évekig szolgálta a települést, de megérett a cserére, hiszen javíttatása már nem volt gazdaságos. Azt értékesítették, s a befolyt bevételt a település szépítésére fordítják. A pályázatból nyert új busszal az óvodások és az idősek szállítását oldják meg, valamint ebédet, illetve gyógyszert visznek ki. Felszereltsége modern, hiszen rendelkezik tolatókamerával, ami a parkolásban segíti a sofőröket, Szmodics Lászlót és Sipos Károlynét.

- A választókerületemben több új busz állt már szolgálatba, az egyik ilyen a nemespátrói - mondta Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő. - Ez a beszerzés sokkal kényelmesebbé teszi a hétköznapokat vidéken is, mely szintén célja a Magyar falu programnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában