Az oktatás fontos

2022.10.14. 15:09

Tüntetés: "Senkinek nem lehet baja"

Ma reggel Zalaegerszegen is élőláncot alkotva hívták fel a figyelmet az oktatásügy fontosságára az állami fenntartású iskolák tanárai és diákjai. Ezt demokratikus jogaikkal élve szabadon tették. Senkinek nem lehet baja abból, ha a jogszabályi kereteket betartva figyelemfelhívó eseményen vesz részt!" Ezt Balaicz Zoltán polgármester tette közzé a Facabook-oldalán pénteken.

ZH

Balaicz Zoltán: Esély van rá, hogy a Mindszentyneum üzemeltetésére támogatást ad az állam

Fotó: Fehér Márk

A következőket írta: "Polgármesterként, egy közösség vezetőjeként, valamint pedagógusként is azt gondolom, hogy a pedagógusok magasabb bérre vonatkozó felvetései jogosak. A figyelmet arra hívták fel ma Zalaegerszegen az akcióban részt vevők, hogy a pedagógusok bére alacsonyabb az indokoltnál. Azt is gondolom, hogy ez nem politikai akció, nem ellenzéki megmozdulás volt, sőt, a szervezők kifejezetten felhívták a résztvevők figyelmét, hogy nem akarnak a megmozduláson pártokat és politikusokat látni – nagyon helyesen! Bízom benne, hogy hamarosan létrejön az állam és az Európai Bizottság közötti megállapodás, amely tartalmazza, hogy a korábbi orvosi bérrendezéshez hasonlóan 2023-ban 21 százalékkal, 2024-ben 25 százalékkal, 2025-ben pedig 30 százalékkal emelkedhetnek a pedagógus bérek."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában