Zenés programot tartottak

2022.10.05. 16:00

Tisztelet és megbecsülés övezi a szépkorúakat Kerkaszentkirályon

A településen élő szépkorúak napjával folytatódott az elmúlt hét végén a dél-zalai község első írásos említésének 700 éves jubileuma apropóján szervezett programsorozat. Az önkormányzat most első ízben külön is vendégül látta a nyugdíjas korosztály tagjait.

Gyuricza Ferenc

A kerkaszentkirályi találkozó résztvevői Fotó: Völgyi Éva Csilla

A községnek számos közösségi programja van, ezért eddig külön nem szerveztek szépkorúak találkozóját, hanem a falukarácsonyi ünnepség során köszöntötték a korosztály tagjait. A jubileumi évben szakítottak ezzel a hagyománnyal, hiszen – mint Pál Zoltán polgármester köszöntőjében ki is emelte – az időskorúak iránt érzett tiszteletüket és megbecsülésüket szerették volna még inkább kifejezni ezzel a döntéssel, hiszen múltbéli munkájukkal ők alapozták meg a község jelenét, nélkülük nem tudták volna virágzó, élhető településsé varázsolni a falut.  

 A Zalaapáti Harmonika Zenekar tagjai zenéltek

Kerkaszentkirálynak mintegy 280 lakója van, ebből a szépkorúak száma nyolcvanra tehető. A találkozón közülük több mint ötvenen vettek részt, a távolmaradók többnyire egészségi állapotuk miatt nem tudtak eleget tenni az önkormányzat meghívásának. Pál Zoltán köszöntőjét követően a Zalaapáti Harmonika Zenekar tagjai adtak műsort a megjelenteknek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában