Tíz kategóriában mérettek meg

2022.10.16. 11:37

Szombaton gálaesten adták át a megyei Prima, valamint az Év Vállalkozója díjat

A jók között a legjobbakról szólt a Zala Megyei Príma díj ünnepélyes díjátadó gálaestje, amelyet szombaton tartották meg a Hevesi Sándor Színházban.

Arany Gábor

Elöl a díjazottak: Vámos Béla, Perlakiné Vigh Valéria, Miszory Béla Károly, mögöttük. Eppel János, Balogh Ádám, Balaicz Zoltán, Vigh László, Balogh László, Nagykanizsa polgármestere

Fotó: Arany Gábor

A Prima Primissima díjat Demján Sándor vállalkozó, a Vállalkozók Országos Szövetsége (VOSZ)  támogatásával alapította 2003-ban azzal a céllal, hogy tíz kategóriában a díjat évente odaítélve a kultúra, tudomány, sport területén a legkiválóbban teljesítőket jutalmazzák vele. A VOSZ zalai szervezet ehhez csatlakozva idén a 16. alkalommal ítélte oda a Zala Megyei Prima díjakat a legjobbaknak. 

Csak az a közösség erős, amelynek van kultúrája, közös értékrendje, ami meghatározza gondolkodását, cselekedeteit. Ezt Balogh Ádám, a VOSZ megyei elnöke fogalmazta meg beszédében. A gálaest résztvevőit köszöntötte Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere, Vigh László országgyűlési képviselő, valamint Eppel János, a VOSZ országos elnöke. 

Az ünnepségen nyújtották át az év Zala Megyei Vállalkozója díját, amelyet öt gazdasági társaságnak ítéltek oda. Elsőként a Szigment Bt. nevében az elismerést Balogh Csaba  ügyvezető, tulajdonos vette át. Ebben a kitüntetésben részesült a Villtek Zrt. is, a díjat  Horváth Lajos vezérigazgatónak nyújtották át. A harmadik díjazott cég, a Zala-Cereália Kft. képviseletében a felügyelőbizottság elnöke, Kiss Imre vette át az elismerést. E kategóriában negyedik díjazott a Kanizsa Hús 2000 kft. volt, Kutfej Józsefnek nyújtották át a kitüntetést. Az ötödik díjazott cég, a West Hungary Textil Kft. képviseletében Szalay Csaba és Lahocsinszky Tibor László vette át az elismerést.

A gálaműsorban az Albatrosz táncosai modern csárdást mutattak be
 

A három Zala Megyei Prima díjra tíz kategóriában érkeztek jelölések, és a legjobbaknak elismerést nyújtottak át a gálaesten. A színház-, film- és táncművészetben Urházy Gábor László, az irodalomban Kanizsai József, a képző- és iparművészetben a Ludvig Nemzetközi Művésztelep képviseletében Páli László és felesége, a tudományban dr. habil Maász Gábor, az oktatás és köznevelésben Perlakiné Vigh Valéria, az építészetben Kurucz Szabolcs, ismeretterjesztés és média területén Pezzetta Umberto, a sportban Miszory Béla Károly, a népművészet és közművelődés területén a Zala Megyei Népművészeti Egyesület elnöke Skrabut Éva, míg a zeneművészet kategóriában a Kanizsa Big Band képviseletében Vámos Béla vette át a díjat. Közülük az évente odaítélhető három Zala Megyei Prima díjat a VOSZ megyei elnökségének döntése alapján nyerte el Perlakiné Vigh Valéria, aki négy évtizeden át oktatott ének-zene szakos tanárként az egerszegi Ady-iskolában, valamint Miszory Béla Károly, a zalaegerszegi vívósport meghatározó személyisége, a megyei szövetség elnöke, harmadikként pedig a 2005-ben alakult Kanizsa Big Band. A személyenként járó egymillió forint mellé megkapták a Prima Primissima jelképét, a Kincsem versenyló szobrát is.

Az idei közönségszavazás díját dr. habil Maász Gábor vehette át. Különdíjat kapott Wágenhoferné Pohl Magdolna természetgyógyász, fitoterapeuta, a Kakukkfű portál megálmodója, valamint Pezzetta Umberto, a Zalai Hírlap munkatársa.
 

Cikkeink a korábbi Prima Díjak átadásáról:
https://www.zaol.hu/helyi-kozelet/2021/10/kovetendo-peldakepek-tizenotodik-alkalommal-adtak-at-a-zalai-prima-dijakat

https://www.zaol.hu/helyi-kozelet/2019/11/prima-dijasok-zalabol-megyenkben-tizennegyedszer-rendeztek-meg-a-galat

https://www.zaol.hu/helyi-kozelet/2018/11/beszamolonk-az-idei-zala-megyei-prima-dij-atadojarol

https://www.zaol.hu/helyi-kozelet/2017/11/zalai-primak

https://www.zaol.hu/hirek/2016/11/peldakepek-lehetnek-atadtak-penteken-a-zalai-prima-dijakat-nagykanizsan

https://www.zaol.hu/hirek/2015/11/atadtak-a-prima-dijakat

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában