A védelmi bizottság ülésén

2022.10.29. 06:50

Szó volt a menekültekről, az utak téli üzemeltetéséről

Október 27-én tartotta őszi soros ülését Zalaegerszegen a Zala Megyei Védelmi Bizottság, a résztvevők nyolc napirendi pontot tárgyaltak meg.

ZH

Forrás: védelmi bizottság

Dr. Sifter Rózsa főispán, a védelmi bizottság elnöke három napirendi pontban számolt be az elmúlt időszak feladatairól, a 2023-as év feladat- és pénzügyi tervezéséről, majd áttért a november elsejétől aktuális szervezeti és működési szabályzatot érintő változásokra, számolt be róla a bizottság sajtóközleményben.

Mint írták: a főispán az előterjesztéseiben kitért a Covid-19 járvány következtében felmerült feladatokra is, s méltatta a védekezésben részt vevő szervezetek munkáját. Beszámolt az Ukrajnában kialakult humanitárius katasztrófa miatt megyénkbe érkező menekültekkel kapcsolatosan eddig elvégzett és a további feladatellátást igénylő tevékenységekről is.

A megyei védelmi bizottság tagjai
Forrás: védelmi bizottság

Takács Ottó Alajos tűzoltó ezredes, katasztrófavédelmi elnökhelyettes két napirendi pontban katasztrófavédelmi szakmai előterjesztéseket tárt a bizottság elé. Elsőként a téli időjárásra történő felkészülésre és a közutakkal kapcsolatos üzemeltetési feladatok tervezésére, majd a 2022. évi szabadtéri tűzesetek megyét érintő tapasztalatainak bemutatására került sor, állt a sajtóközleményben, amely arra is kitért, hogy a védelmi és biztonsági tevékenységeket érintő átfogó reformok tükrében dr. Varga Attila ezredes, honvédelmi elnökhelyettes a honvédelmi igazgatást érintő változásokról, míg Lóki Ferenc Zoltán alezredes, a 7. Hadkiegészítő és Toborzó Központ parancsnoka a katonai igazgatást érintő változásokról adott tájékoztatást.

Végül a szakterületek vezetői a menekültválsággal kapcsolatos ellátási és támogatási kérdéseket vitatták meg. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában