Jótékonyság

2022.10.06. 16:00

Segélyakció a tűzkárt szenvedett irsapusztai családokért

Civil kezdeményezésre, de önkormányzati támogatással indult jótékonysági akció annak a két családnak a támogatására, amelyeket a szeptember 8-án történt irsapusztai tűzeset elszenvedőiként jelentős anyagi kár ért.

Gyuricza Ferenc

Több melléképület, köztük egy L alakú, mintegy 150 négyzetméter alapterületű, faszerkezetes tároló vált a lángok martalékává

Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Minderről Gyarmati Antal polgármester és Lukács Andrea, a Gondoskodás Alapítvány kuratóriumi elnöke tartott tájékoztatót. Elmondták: a segélyakció kezdeményezője a Mi kis falunk, Irsapusztáért Egyesület volt, a koordinálást azonban a képviselő-testület támogatásával és jóváhagyásával az önkormányzat által alapított Gondoskodás Alapítvány vállalta fel. A civil szervezet azt kéri a helyi és környékbeli lakosoktól, a településről elszármazottaktól, a gazdasági élet szereplőitől, illetve minden segíteni szándékozótól, hogy lehetőségük szerint nyújtsanak támogatást a tűz során leégett épületek helyreállításához és az elpusztult berendezések pótlásához. A Gondoskodás Alapítvány a Takarékbank Zrt.-nél külön számlát nyitott a segélyakcióhoz, ennek száma: 75500313-18063019.

Gyarmati Antal hozzátette: az elmúlt hét végén megrendezett Murcifesztivál jótékonysági főzéséből származó több mint 150 ezer forintos bevételt is az érintett családok kapják. Lukács Andrea mindezt azzal egészítette ki, a már beérkezett felajánlásokból 200-200 ezer forintos azonnali támogatást át is utaltak az érintettek részére, ám további pénzügyi segítségre is szükség lenne még.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában