Négy óvodából 26 kisgyermek

2022.10.06. 15:00

Őszi szavalóversenyt rendeztek az óvodásoknak Zalalövőn

Négy óvodából 26 kisgyermek vett részt azon a szavalóversenyen, amit csütörtök délelőtt rendezett a Salla Művelődési Központ és Könyvtár. A versmondóktól ezúttal őszi témákat vártak.

Gyuricza Ferenc

A verseny díjazottjai, balról Gál Katinka, Kiss Dorka, Boncz Vivien és Heffenträger Dorottya

Forrás: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

A zalalövői intézmény évente két alkalommal rendez szavalóversenyt óvodás korú gyerekek számára. A Radics Rozália nyugalmazott pedagógus, Kovács Mónika könyvtáros, intézményvezető-helyettes és Bischofné Hesinger Katalin író-költő, művelődésszervező alkotta zsűri a zalacsébi Gál Katinka szavalatát tartotta a legjobbnak, a bagodi Kiss Dorka lett a második, míg a harmadik helyen a bajánsenyei Boncz Vivien végzett. Különdíjat a helyi Borostyán Óvodába járó Heffenträger Dorottya kapott, aki gyönyörűen szavalt, ám a versválasztása kevésbé felelt meg a kiírásnak. A zsűri elnöke, Radics Rozália ezt külön ki is hangsúlyozta értékelése során, ugyanakkor azt is hozzátette, a versek gazdag választékával találkoztak, s a résztvevők az egyéniségüknek megfelelően, élvezetesen adták elő a költeményeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában