Partnerség

2022.10.07. 11:30

Nagykanizsai fiatalok a menhelyért

Partnerségben dolgozik ezután az „Élettér” Állat- és Természetvédő Egyesület a Kanizsai Fiatalok Közösségével (KFK). A két szervezet kölcsönösen segíti egymás munkáját, ami az ifjúság tagjai, s az állatok javát egyaránt szolgálja.

Benedek Bálint

Skanecz Tamás és Szollár-Nikolics Zsanna Lecsóval, az egyik örökbe fogadható kedvenccel

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Az Ady utcai állatmenhely telepvezetője, Skanecz Tamás elmondta: a fiatalok tették meg az első lépést, aminek nagyon örültek, s bár a szervezetek különböző szegmensekben dolgoznak, kapcsolódási pontok mégis vannak. A kutyák és macskák örökbefogadásának népszerűsítése mellett az állatvédelemre inspirálhatják a diákokat.

– Az egyesületünk az idén ünnepli fennállásának 15. évfordulóját. A karitatív tevékenységekben mindig az élen álltunk, az állatok védelmet iránt pedig elkötelezettek vagyunk – vette át a szót Szollár-Nikolics Zsanna, a KFK elnöke. – Az ifjú tagjaink ötlete nyomán kerestük meg először a menhelyet, és örömmel jönnek a csoportjaink, hogy sétáltassák a kutyákat, vagy csak simogassák a macskákat. A szeretet kinyilvánításán túl lefotózzuk az állatokat, s a Facebookon bemutatjuk az örökbe fogadható ebeket, cicákat.

Hozzátette: az októbert azzal indították, hogy különféle eledeleket gyűjtenek az állatoknak, amiről a rendezvényeikre látogatókat is tájékoztatják. A későbbiekben is szerveznek közös sétáltatásokat, közösségi munkákat a menhelyen, ami felér egy érzékenyítő programmal. Egy állat örökbefogadása megváltoztathatja az egész család életét, és persze az állat további sorsát is alapvetően befolyásolja. Fontos, hogy az emberek mindig helyes és végleges döntést hozzanak, ami akár 10-15 évre meghatározza a közös életüket, és kölcsönösen boldogabbá teszi a hétköznapokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában