Tehetségek támogatása

2022.10.03. 09:30

Művészeti ösztöndíjra pályázhat Zalaegerszegen

A Humánigazgatási Bizottság pályázatot hirdet a városban élő kiemelkedő művészi tevékenységet és művészeti tanulmányokat folytató tanulók, hallgatók támogatása, kiemelkedő művészeti értékű alkotások, művek létrejöttének elősegítése céljából létrehozott „Zalaegerszeg Város Művészeti Ösztöndíja” elnevezésű ösztöndíj elnyerésére.

ZH

Fotó: Illusztráció/Pixabay

A pályázók köre: Azon művészeti tanulmányokat folytató tanulók, hallgatók, akik zalaegerszegi lakóhellyel vagy székhellyel rendelkeznek és a képző- és iparművészet, a népművészet, az előadó-művészet, valamint az irodalom területén fejtik ki tevékenységüket.

Az ösztöndíj mértéke, időtartama: Az ösztöndíj évente egyszer, legfeljebb három egymást követő évben nyerhető el. Az ösztöndíj adható havonta folyósított támogatásként évente maximum 10 hónapra, évente összesen legfeljebb 100.000,- Ft összegben, valamint adható egyszeri egyösszegű támogatásként évente legfeljebb 100.000,- Ft összegben.

A pályázati eljárás szabályai: A pályázatot minden év október 31-ig az ösztöndíjrendelet 1. számú mellékletében meghatározott pályázati adatlapon (beszerezhető a Polgármesteri Hivatal Humánigazgatási Osztályáról, vagy letölthető a www.zalaegerszeg.hu oldalon) kell benyújtani Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Humánigazgatási Bizottságához. 

A pályázathoz csatolni kell:

a) rövid szakmai önéletrajzot

b) a támogatás igénylésének rövid indoklását, munkatámogatás esetén a megvalósítás részletes költségvetését és a befejezés várható időpontját, a kért támogatás összegét

c) három szakmai ajánlást, referenciát, amelyből megítélhető a pályázó szakmai munkája

d) a tanulói, illetve hallgatói jogviszony fennállását tanúsító iskolalátogatási igazolást

A pályázatokat a Humánigazgatási Bizottság minden év november 20-ig bírálja el a rendelet célkitűzéseinek figyelembevételével és a pályázati dokumentációk szakmai értékelése alapján dönt a nyertes pályázatokról, illetve a megítélt ösztöndíj mértékéről és időtartamáról.

Beszámolási kötelezettség: Az ösztöndíjat elnyert személynek a támogatott tevékenység vonatkozásában beszámolási kötelezettsége keletkezik, amelynek határideje a támogatott munka befejezését, illetve az ösztöndíj folyósításának befejezését követő 30 nap. A beszámolót a Humánigazgatási Bizottsághoz kell benyújtani.

Az ösztöndíjas a szakmai beszámoló keretében írásban, részletesen köteles számot adni az általa végzett támogatott tevékenységről, be kell mutatnia annak eredményét. Munkatámogatás esetén az ösztöndíjat elnyert személy köteles becsatolni a támogatott tevékenységgel kapcsolatosan felmerült költségeket igazoló számlák, bizonylatok másolati példányát is.

Az ösztöndíjra jogosulatlanná válik, aki beszámolási kötelezettségének az előírtak szerint határidőben nem tesz eleget. Ebben az esetben a Humánigazgatási Bizottság indokolással ellátott határozatban intézkedik a jogtalanul felvett ösztöndíj jegybanki alapkamattal növelt összegének visszafizetéséről..

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában